+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Wat is het dat jij jezelf meestal vertelt? Een aantal voorbeelden kunnen zijn;

Ik ben dom, ik ben dik, ik ben lelijk, ik ben niet capabel genoeg om…, ik deug niet, ik zal mij neer moeten leggen bij wat is, het is te laat om nu nog te veranderen, dromen waarmaken had ik eerder aan moeten beginnen…enz

Of is het juist…

 

Ik ben leergierig, ik heb overgewicht en weet dit ga ik kwijt raken, ik ben altijd mijn best aan het doen, ik kan altijd mijn dromen verwezenlijken, ik wens meer uit mijn leven te halen en dat gaat mij ook lukken…enz

Je kunt je voorstellen dat het verhaal dat jij jezelf vertelt ontzettend belangrijk is om te komen waar je wilt komen! Wanneer jij altijd jezelf vertelt dat er geen verandering meer mogelijk is, dan gaat dit ook niet gebeuren, je hebt dit tenslotte al besloten.

Maar wanneer je gaat roepen, ik kan alles, en je meent er niks van, gaat er ook niks gebeuren!

Euhm….ja maar wat kun je dan zeggen?

Het gaat niet om wat je zegt, het gaat om wat je voelt, wat je voor je ziet, wat je ruikt en proeft bij dit het verhaal dat jij jezelf vertelt!

Wanneer jij tegen jezelf zegt dat je gaat stoppen met roken, dat je misschien de manier nog niet hebt gevonden maar dat dit gewoon gaat gebeuren en dat je de juiste manier zal gaan vinden, maar….je voelt erbij dat je niet zonder zal kunnen, dat het toch niet zal lukken, dat het wederom een teleurstelling zal zijn. Dan is het resultaat 0!

Je kunt nooit iets veranderen of bereiken, wat dit ook mag zijn, in je leven wanneer denken en voelen niet op één lijn staan!

Het kan ook zo zijn dat wat je wenst voor nu een te grote stap is in jouw beleving, waardoor je het ook niet kunt geloven!

Bijvoorbeeld, je wilt/wenst meer ruimte in je financiën. Wanneer je hier aan plakt als wens, ik wil 1000- per maand extra en jij zelf wordt al bloednerveus van die gedachte omdat je dit overdreven vindt, dan gaat dit dus niet werken.

Maar stel je bedenkt, ik wil aan het einde van de maand 50 euro extra hebben. Je gaat dit affirmeren, Je gaat dit voelen en je gaat zelfs ook als doel erbij zetten wat je hiermee wilt gaan doen! Wanneer dit bedrag voor jou beter voelt, dan is de kans vele malen groter dat jij dit ook gaat bereiken.

Gaat dit dan uit zichzelf gebeuren?

Misschien! Ik heb weleens ervaringen gehad hierin dat het echt uit het niets kwam. Maar laten we wel gewoon even realistisch zijn en ook beseffen dat wij wel zelf actie moeten nemen om ons eigen leven te veranderen!

Hoe dat zal zijn? Dat is niet altijd meteen duidelijk, maar wanneer jij het juiste verhaal verteld aan jezelf, en het juiste gevoel erbij weet te vinden dan is het een kwestie van openstaan en zien hoe jouw leven zich weet te ontvouwen.

Je komt op een idee! Je hoort misschien iets van een ander waar jij de oplossing voor jezelf weet te vinden.

Wat je in ieder geval doet is, je geeft jezelf de kans, je zet de deur open, je gaat ervoor open staan en je gaat eigenlijk de welkom deurmat voor de deur zetten.

Welke sluis er ook in je open mag gaan, welke weg dit ook zal vervolgen, who cares?!

Als het maar gebeurt, als het maar gaat lopen, toch?!

Dus welk verhaal besluit jij nu jezelf te gaan vertellen?

Liefs, Lua

Pin It on Pinterest