+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Toen ik met de opleiding hypnose begon heb ik er geen seconde bij stil gestaan dat ik te maken zou hebben met mensen die mij knettergek zouden vinden! Die mij zweverig zouden noemen! 

Later begreep ik pas hoe dat kwam, want voor mij was hypnose iets waar ik al heel lang interesse in had, mijzelf meer dan genoeg erin verdiept had en het was gewoon iets geweldigs in mijn persoonlijke beleving.

Doodeng

Pas later kwam ik erachter dat er mensen zijn die het echt doodeng vinden! Die denken aan kakkelende kippen worden als ze in hypnose gaan. Die denken dat ze de controle helemaal kwijt raken. 

Ook hierin ben ik mij gaan verdiepen, in die ervaringen, in die meningen, lang leven google! En dan kom je zelfs op forums waar mensen zelfs vertellen iemand te kennen die in hypnose is gegaan en er nooit meer is uitgekomen! Levensgevaarlijke shit noemen ze dit dan! Ik vraag mij dan oprecht af hoe dat er dan uit moet zien, dat je nooit meer uit hypnose komt? Zombie taferelen….!

Zou het misschien kunnen zijn dat we al allemaal in hypnose zijn? Euhm…misschien een leuk onderwerp voor een andere keer 😉

Ik weet ook wel dat het zeker niet mijn taak is om mensen te overtuigen dat dit niet zo is. Wel wil ik graag mensen de informatie geven over wat hypnose wel is. Dat hypnose datgeen is dat je juist niet denkt dat het is. 

 

Mama, kijk mij niet aan!

Maar hé, hier in huis heb ik er ook mee te maken gehad. Mijn jongens vonden het helemaal geweldig toen ik ermee begon, steun alom maar… ze hielden afstand. Letterlijk!!! Want stel je voor dat mama ons aankijkt, diep aankijkt en dan…nee weg ma, weg en kijk mij niet aan!!!

Geweldig, dit was echt lachen in huis, mama werd in hun ogen Ka de slang en kijk maar uit want je weet nooit? Zou wel super makkelijk zijn eigenlijk, dat je je kids aankijkt en ze doen precies wat jij zegt! Moet ik mijzelf maar eens in gaan verdiepen…ik heb nog een heleboel klusjes in huis!

Hoe dan ook, dit was dus ook in mijn huis gaande. Hypnotherapie, zal allemaal wel, niet wetenschappelijk bewezen werd er geroepen, gek en vreemd. Ik wil er niets van weten!

 

Nieuwsgieriger

Mijn jongste die werd wat nieuwsgieriger gaandeweg. Kon ook niet anders, want wanneer ik afspraak met mijn intervisie groep was dit ook vaak hier en inderdaad, ook dat waren hele gewone mensen!

Hij zag dat ik anderen echt aan het helpen was en hij wilde zeker heel graag openstaan voor de mogelijkheid om van zijn spinnenfobie af te komen. Maar toch, dat hypnose verhaal, nee liever niet. Ik heb dit bij hem gelaten, het is een keus die hij zelf moest maken. En jawel, daar was het moment. Hij wilde in hypnose en hij wilde van zijn spinnenfobie af. En hij kwam ook van zijn spinnenfobie af!

 

Ik heb er niets mee!

Ja, bij hem is er wel het één veranderd. Bij mijn oudste? Nou nee niet echt. Zijn opmerkingen blijven nog steeds: “Dat is niets voor mij, ik heb er niets mee!” Hoeft ook zeker niet, waarom zou dit moeten? Er zijn zoveel dingen waar ik niks mee heb of wil, dus helemaal oké.

Wel frustreert mij het stukje wetenschappelijk gedoe. Dat is ook wel iets dat mijn oudste in zich draagt. Voor mij verbazingwekkend want waar hij vroeger juist heel goed zijn gevoel in kon volgen, wordt alles tegenwoordig overdacht. Maar hé, dat is altijd wat ik wilde voor mijn kids. Dat zij hun eigen weg zouden volgen, hun eigen persoon zouden kunnen zijn.

Veroorzaakt soms heftige (gezonde) discussies omdat we dan toch vanuit verscheidene hoeken communiceren. Maar houd het ook wel heel erg leuk en interessant!

 

Alles transformeert mee

Ik volg nog altijd mijn weg en doe dit met heel veel plezier omdat ik zie en weet dat hypnose/hypnotherapie echt wezenlijke veranderingen kan maken voor mensen.

Individueel ga je aan de slag met iemand, maar geloof mij wanneer ik je zeg dat dit veel breder gaat. Wanneer een trauma getransformeerd mag worden verandert het leven van die persoon aanzienlijk en zo ook het leven van iedereen in diegene´s omgeving. Het gezin, de partner, de kinderen, vrienden en/of familie. Alles verandert, alles transformeert mee.

 

Mijn levensmissie

Afgelopen jaar heb ik de keus gemaakt om naast de opleiding mij ook persoonlijk te laten coachen door Edwin Selij. Voor mij de man die mij op de meest verantwoordelijke wijze de juiste weg kan wijzen, mij de juiste tools kan geven, de man die weet wat hij zegt en doet als het om hypnose/hypnotherapie gaat. Naast mijn leraren, want die zijn gewoon TOP en het is zeker een combinatie. Mijn inziens heb ik hierin de beste combinatie ever in gevonden.

Maar even terug komen op mijn coaching door Edwin Selij. Hij heeft mij geholpen om erachter te komen wat mijn missie daadwerkelijk is. Natuurlijk wist ik wel wat ik wilde en hoe maar mijn echte verlangen, mijn echte drive die was mij niet duidelijk.

Nu wel, dankzij zijn hulp weet ik nu dat ik als levensdoel heb om kinderen/jongeren te helpen. Om te voorkomen dat zij vanaf jonge leeftijd al door het leven moeten met stempeltjes. Dat kinderen op kunnen gaan groeien in een wereld waar zij in zichzelf rust ervaren, vreugde en zonder opgelegd oordeel!

Ik ben hiermee aan de slag gegaan, niet met de kinderen zelf, want ik heb daar (nog) niet de juiste deskundigheid voor. Maar hoe geweldig de ervaringen al zijn dat je via de ouder het kind kunt helpen! Onbeschrijflijk wanneer ik ervaar dat dit ook echt kan en daadwerkelijk gebeurd!

Hier kun je de ervaring van een ouder lezen.

 

Kinderhypnose

Toch, het liefst wil ik heel graag met de kinderen/jongeren zelf aan de slag. Dat gaat dus ook gebeuren want vanaf 6 juli 2018 heb ik mijn certificaat kinderhypnose en dan mag ik echt met mijn levensmissie aan de slag!

Toch is dit ook wel iets dat door mijn hoofd bleef spelen, want hoe laat ik weten dat het verantwoord is. Hoe laat ik weten dat kinderen rechtstreeks op een veilige wijze geholpen kunnen worden?

Ik ben zelf een ouder en als ouder zoek je het beste en het veiligste voor je kind. Je onderzoekt, je wilt onderbouwde resultaten zien. Je wilt duidelijkheid en meestal is dat ook door wetenschappelijk onderbouwt onderzoek.

Of in ieder geval een arts die zegt: “Super goede methode om je kind te helpen!”

 

Wetenschap

Blijft het feit dat wetenschap altijd een grote rol speelt en ik ben zeker één van degenen die dit ook goed vindt. Waar had ik geweest zonder artsen en medicijnen die mij al ruim tien jaar helpen en begeleiden met de lupus?

Laat ik het zo zeggen, ik had zeker niet deze opleiding kunnen volgen! Ik had zeker niet mijn wensen en doelen en dus mijn missie kunnen gaan leven!

Artsen, medicijnen en dus de wetenschap is zeker belangrijk en ik ben niet iemand die zegt gooi maar opzij. Maar net als dat de wetenschap levens kan redden kan hypnose/hypnotherapie dat ook. Het zij op verschillende vlakken vaak en soms komen deze twee werelden elkaar ook weer tegen!

En dan lees je vandaag een artikel over kinderhypnose in ziekenhuizen die ik heel graag hier wil delen! Dus yep…wil je dan informatie over (kinder)hypnose en dan ook van iemand die een witte jas draagt en in een ziekenhuis werkt?

Klik dan hier!

Hier word ik zo blij van. Er gaan zo steeds meer deuren open, je ziet steeds meer dat ook de medische wereld bereid is om hiervoor open te staan en nog belangrijker: dit ook te gaan delen!

Ik blijf meewerken aan een wereld waar kinderen mogen opgroeien als zichzelf, vrij van allerlei ongemakken, vrij van allerlei stempels. Want wees eerlijk, is dat niet wat wij voor onszelf en zeker voor onze kinderen wensen!

Pin It on Pinterest