+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Jouw dromen en wensen zijn ten alle tijden jouw waarheid!

Ongeacht welke dat mogen zijn, het is altijd jouw waarheid en om die reden alleen is het altijd helemaal goed…

Ze zijn de spiegel naar het waarom je hier bent, wat je hier doet, waar je voor leeft!

 

Maar hoe weet je dan dat jouw intuïtie klopt? Dat wat je voelt en wenst ook wel daadwerkelijk de juiste weg is voor jou?

Heel simpel eigenlijk. Je intuïtie, je innerlijke ik zal jou nooit angst laten voelen.

Dus heb je een droom of een wens die goed voelt, waar jij van hoor tot oor een glimlach van krijgt, die je vult met warmte en hoop, dan is dit jouw weg! Het is dat stemmetje dat je dan aangeeft, dit is echt, dit is goed, dit is jouw weg.

Wat is het dan dat we toch meestal onze dromen overboord gooien. Of we stellen ze uit, of we zeggen tegen ons zelf, “doe normaal, we zijn geen kinderen meer!”

Door onze omgeving. En hiermee bedoel ik dan, familie, vrienden, gezinsleden…maar zeker ook school, werk, de maatschappij, social media en de media in het algemeen. Je krijgt allerlei meningen, als je al zover bent om te delen wat jouw dromen zijn. En dan komt je denken weer aanzetten.

Je gaat van alles bedenken, want schijnbaar liggen volgens ons allen daar de oplossingen. We gaan over in twijfel en uiteindelijk gooien we alles weer overboord.

Maar wat wel overblijft is dat gevoel; die wens, je droom, want die verdwijnt niet! Dat gevoel dat zo nu en dan de kop op steekt en je herinnert aan wat je eigenlijk ook alweer wilde en dan wordt je weer happy en meteen verdrietig, of boos of raak je gefrustreerd omdat je er niks mee doet.

En de redenen die je dan bedenkt, als je er echt even goed bij stil zou staan zou je meteen in de gaten hebben dat die niet jouw redenen zijn, dat dit meningen zijn van anderen, overtuigingen die jij inmiddels zelf hebt opgedaan.

Uiteindelijk kom je in het stukje dat ik persoonlijk het naarste vind. Het stukje waar je spijt voelt voor alles dat je NIET hebt gedaan of doet.

Wanneer je besluit deze weg te volgen, dan ontneem jij jezelf de verbinding die je hoort te hebben met jezelf en zoveel rechten. We laten de geluiden van buiten onze eigen innerlijke stem compleet overschreeuwen

Je eigen vrije wil en de intentie die jij hebt in je leven zijn ontzettend belangrijk en niemand van ons mag dat een ander ontnemen, net als dat niemand van ons dit zou mogen weg geven. Jouw vrije wil bepaalt uiteindelijk waar je naar luistert en wie of wat of welke mening je wel of niet volgt. Dus je hebt altijd de keus wel of niet te luisteren naar wat je gevoel je ingeeft.

Soms is het even nodig afstand te nemen van misschien sommige mensen, of bijvoorbeeld social media?

Je hebt er soms geen idee van hoe we dagelijks gebombardeerd worden met ladingen negativiteit. Frustraties of allerlei angsten  die over en weer geuit worden en in hoeverre wil je daar steeds mee in aanraking blijven komen?

In hoeverre doet dit iets voor jou in de positieve zin van het woord. Nu is social media een voorbeeld, maar vaak is het zelfs in onze eigen omgeving al heftig genoeg. De ene mening na de andere wordt opgegooid en dat is ansich helemaal niet erg. Ik geef mijn mening ook in mijn gesprekken, blogs en in mijn video´s.

Wat tegenwerkt, dat wat je uit je gevoel trekt en in de twijfel-modus zet zijn degenen die vinden dat jij koste wat koste moet vinden, denken en doen wat zij vinden, denken en doen.

Dan is het misschien het moment echt wel daar dat jij jezelf het volgende moet vertellen:

Waar ik ook heen ga, waar ik ook ben en wat ik ook doe, alleen of met anderen. Ik neem altijd mijzelf mee in alles en overal.

Hoe mooi is het wanneer je dit inziet en vooral weet dat je dan waar je ook bent, waar je ook heen gaat en met wie je dan ook bent, jij vreugde, geluk, plezier, liefde en hoop altijd meeneemt met jou.

Dat is uiteindelijk de persoon die je mee zou willen nemen overal naartoe, want dat is de persoon die al dat mooie ook kan delen.

Je wilt niet iemand met je meenemen die leeft vanuit angsten, onzekerheden, boosheid en frustratie. Dat is niet wie jij wilt zijn en ook niet wat je zou willen delen in je leven met anderen, toch?

Geef jezelf het grootste cadeau dat jij jezelf kunt geven; luister naar je dromen en wensen, voel ze en volg ze!

Liefs, Lua

Pin It on Pinterest