+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Ik wil het eens hebben over het Reticulair Activatie Systeem.

Reticu-watte?

Ja, even een wat apart woord maar komt goed, ik ga het je helemaal uitleggen.

Het Reticulair Activatie Systeem is een systeem in je hersenen dat werkt als een filter voor jouw werkelijkheid. Je hebt vast weleens ervaren dat je een nieuwe auto wilde kopen, of die ene jas die je zo gaaf vind! En dan ineens, lijkt het wel alsof je die overal ziet! Dit zie je ook bijvoorbeeld wanneer iemand een gezin wil beginnen dat er overal zwangere dames rondlopen, of je ziet ineens overal kinderwagens.

Wil dat zeggen dat dit er allemaal eerst niet was? Nee, zeker niet maar wel is het zo dat jouw aandacht niet daar bij die bepaalde auto was, of bij het starten van een gezin.

Je reticulair activatie systeem is enorm belangrijk. Het filter is noodzakelijk, want stel je nu toch eens voor dat alle informatie die er is, ook daadwerkelijk binnenkomt. Je moet er niet aan denken zeg, je brein zou ontploffen! Dus hoe werkt het dan? Het filtert, datgene waar jij je mee bezig houd, wat voor jou belangrijk is, maar zo bijvoorbeeld ook al datgene dat jij jezelf vertelt, zowel positief als negatief!

Waarom vertel ik hierover eigenlijk? Simpelweg omdat het nu net 2019 is, en velen van ons allerlei nieuwe voornemens hebben om van alles te gaan veranderen aan zichzelf.

Dat kunnen dingen zijn zoals meer sporten, stoppen met roken en gewichtsbeheersing. Maar zeker ook wel, meer zelfvertrouwen willen en daar aan gaan werken, een andere baan misschien? Of in je huidige baan mondiger durven te zijn.Het kan gewoon van alles zijn. En hier komt het reticulair activatie systeem als geroepen, wanneer je die daadwerkelijk op de juiste wijze gaat gebruiken!

Ongetwijfeld heb je weleens van de wet van de aantrekkingskracht gehoord, of te wel “the law of attraction”. Dat waar jij aan denkt, je voorstelt en voelt, is dat wat je ook daadwerkelijk aan zal trekken. Voor velen is het nog altijd super zweverig. “Ach al dat positief denken, het zal allemaal wel”. Nou…het is dus niet zweverig, want het is dus precies dat wat ik net beschrijf en laat dit nu wetenschap zijn!

Ga eens opletten, in de gaten houden, monitoren naar wat jij jezelf vertelt en hoe jij je daarbij voelt.

Denk er maar over na. Stel, jij wilt mondiger worden binnen je werkomgeving. Wanneer jij dus echt daadwerkelijk gaat visualiseren (beeld en gevoel) dat je dit al doet, hoe het dan voelt, hoe cool dat is en hoe fantastisch jij je voelt. Dan zal jouw reticulair activatie systeem je hierbij gaan helpen.

Die filtert dan precies dat wat jij nodig hebt om je doel(en) te gaan behalen. Je bent dus je reticulair activatie systeem als het ware aan het her programmeren. En jij haalt dat binnen in je leven wat jij daadwerkelijk nodig het.

Want, in feite is het gewoon zo dat we  allemaal al in ons leven hebben wat wij nodig hebben om onze doelen te bereiken, maar afhankelijk van wat jij jezelf vertelt, dat is wat jij filtert en dus wat jij zal ervaren.

Pin It on Pinterest