+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Verbinding; verbonden zijn met jezelf, de ander, de wereld en het grote geheel.

De ervaring van verbonden te zijn is de meest intense ervaring die je kunt hebben.

Het verlost je van je diepste angsten en plaveit het pad naar je grootste potenties.

 

 

Je hebt veel verschillende verbindingen met mensen in jouw omgeving. Denk aan die met je kinderen, ouders, partner, familie en vrienden.

Toch, de allerbelangrijkste verbinding die je kunt hebben is die met jezelf! Yep, met jezelf, alleen dit is iets wat al snel als negatief wordt gezien of ervaren. Want dat is toch egoïstisch, dat hoort niet!

Maar vraag jezelf eens af, waarom zou je niet jezelf op de eerste plaats mogen zetten? Stel je voor dat jij, door de juiste verbinding met jezelf jouw wensen kunt vervullen. Wat geeft jou dat ervoor terug?

Vreugde, voldoening, energie, kracht, liefde en ga zo maar door. Kun jij je dan voorstellen hoe jouw relaties met de mensen om je heen, waar jij een diepe verbinding mee hebt zouden zijn?

Hoe mooi is het om al dat mooie dat jij dan ervaart door te geven, te delen met anderen! Want, wat je niet hebt, kun je namelijk ook niet geven.

Wanneer je teleurstelling ervaart, of gewoonweg om welke reden dan ook niet happy bent, wat kun je dan nog geven en/of delen? Je geeft iemand tenslotte ook geen leeg kopje wanneer die bij jou op de koffie komt. Je wilt diegene een heerlijk geurend en warm kopje koffie geven, toh?

Het gaat dus om wie jij werkelijk bent, wie jij bent als persoon, in relatie tot jezelf en dan vervolgens ook in relatie tot anderen.

Dit staat zeker gelijk aan een spiritueel besef krijgen over wie jij nu echt bent en hoe jij centraal staat in het leven. Misschien denk je nu wel;” Gaan we weer met dat zweverige gedoe!”

Dan moet ik je teleurstellen, of misschien blij maken? Hangt er maar vanaf hoe jij hierin staat natuurlijk maar ik zal het je verder toelichten.

Spiritualiteit heeft helemaal niks te maken met een religie of een geloofsovertuiging. Het gaat hier puur en alleen om de relatie die jij met jezelf hebt en om welke verbinding jij hebt met jezelf en alles en iedereen eromheen.

Wanneer je naar jouw eigen veilige plek gaat, diep in jezelf, dan vallen religies en overtuigingen weg! Of je nu atheïst bent, of welke geloofsovertuiging je ook beleeft.

Het gaat hier puur en alleen om verbinding maken met jezelf waardoor jij jezelf ook niet meer identificeert met allerlei gedachten en opgedane overtuigingen.

Nu zijn gedachten niet meteen verkeerd. Een gedachte die je leidt naar een herinnering die hele fijne emoties oproept is toch helemaal geweldig! En gelukkig ervaren we dat allemaal weleens.

Helaas is het wel zo dat de meeste gedachten niet de fijnste emoties oproepen bij de meesten van ons. Liefdevol zijn met en naar onszelf, is niet iets dat de meeste van ons geleerd hebben.

Hiermee valt ook de verbinding met jezelf weg. Zoals ik al eerder zei, je kunt alleen geven wat je zelf hebt. Die echte verbinding met je kern, is hier dan ook écht van wezenlijk belang

Wat geeft verbindingskracht eigenlijk?

Een rustige en stabiele geest. Jij bent degene die bepaalt wat je denkt en voelt, welke keuzes jij maakt en wat voor jou goed zou zijn. Zo ook zeker welke keuzes je niet meer zal maken! Vaak zijn het dan keuzes die voortkomen uit een gevoel van plicht, of omdat het hoort, of omdat je het zo geleerd hebt.

Stel je eens toch voor, echt alle oordelen naar een ander of oordelen van een ander richting jou vallen helemaal weg!

Stel je nu eens voor, voel dat eens diep van binnen dat je écht en alleen nog maar vanuit jouw gevoel beslissingen kunt nemen en wanneer je dit doet je niet meteen wordt bestookt door allerlei twijfels die je je brein, je denken, je zo vaak meteen schenkt!

Kun jij je voorstellen hoe jouw leven er dan uit zou zien? Ik wel hoor! Wat denk je van vrijheid, rust in je lijf en stilte in je hoofd!

Welk doel jij dan ook in je leven stelt, je doet dit gewoon en geniet van de rit! Je ziet het doel, laat dit los en weet dat je mag genieten van de weg ernaar toe.

Ja, het leven ziet er dan niet alleen leuker uit, maar vooral zoveel makkelijker!

Boel liefs, Lua

Volgende blog Verbinding (deel 2): Hoe kan verbinding daadwerkelijk helpen?

Pin It on Pinterest