+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Gisteren had ik een gesprek en mij werd gevraagd, wat is datgene dat jij nu echt doet? Wat zeg je tegen iemand wanneer je dit gevraagd wordt? Hoe leg jij in één zin uit wat jij nu daadwerkelijk doet?

Ik moest hier eigenlijk heel erg lang over nadenken en wat er ook uit mijn mond kwam, het was toch niet echt het antwoord dat alles verklaarde en helderheid schepte. Toen moest ik ineens denken aan de subtitel van mijn website: “Maak van je leven jouw eigen unieke kleurplaat!”. Zo ook meteen aan mijn enige en echt passie: kinderen!

En toen was het niet zo moeilijk meer, want mijn passie en mijn missie is en blijft inderdaad dat ieder kind de kans krijgt in zijn leven om zijn eigen unieke kleurplaat te maken.

 

Schoolarts

Pas geleden had ik een gesprek met een schoolarts en we bespraken zo ons gezamenlijk werk. Hoe wij er als persoon instaan maar ook wat onze doelen zijn. Welke problemen wij het meest tegenkomen bij kinderen en wat de uiteindelijke resultaten zijn. Ik schrok mij wezenloos toen ik hoorde dat het grootste probleem bij kinderen die op de middelbare school zitten faalangst is en dat dit er dus ook daadwerkelijk voor zorgt dat kinderen blijven zitten, dat kinderen gaan spijbelen, dat kinderen voor langere tijd ziek gemeld worden.

Kinderen tussen de 12 en 18 jaar die nu al, zo jong als dat ze zijn, zich klem voelen zitten en niet weten hoe in hun eigen kracht te kunnen gaan staan. En die vervolgens ook allerlei manieren vinden die helaas vaak niet de beste manieren zijn, om hiermee te dealen en helaas ook echt soms in hele serieuze situaties terecht komen en flinke problemen erbij krijgen.

 

Resultaten

De schoolarts gaf ook heel duidelijk aan dat de resultaten die behaald zouden moeten worden niet behaald worden, in ieder geval niet afdoende. Mijn hart brak oprecht!

Deze schoolarts verbaasde mij tegelijkertijd omdat hij vroeg of ik hierbij kon gaan helpen als kinderhypnotherapeut. Hij wist heel duidelijk te vertellen dat hypnose echt niet is wat wij op televisie zien en dat het van belang is dat ouders hier ook meer informatie over gaan krijgen. Hij vind dat ik als kinderhypnotherapeut echt iets kan betekenen om kinderen uit die rot situaties te helpen en weer inderdaad in hun eigen kracht te kunnen laten staan.

Verhaal wordt vervolgd, want hij wil een samenwerking voorstellen binnen zijn team. En hoe dit dan zal gaan lopen? Geen idee, we gaan het zien. Wat ik vooral heel erg mooi en bijzonder vond is dat er eindelijk iemand is, binnen het reguliere systeem, die duidelijk aangeeft dat kinderhypnotherapie absoluut een geweldige manier is om een kind te kunnen helpen.

Voor nu ga ik verder waar ik ben gebleven, vol passie en liefde, met het helpen van kinderen van hun leven hun eigen unieke kleurplaat te maken.

Pin It on Pinterest