+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Dankbaarheid staat gelijk aan liefde, het is een samenhangend geheel…

Denk aan de liefde die je voelt voor je kind wanneer die heerlijk in dromenland is, en je die toe gaat stoppen en nog een kus gaat geven voor je gaat slapen.

Denk aan de liefde die je voelt wanneer je thuiskomt na een dag werken en je door je huisdier wordt verwelkomt.

Denk aan de liefde die je voelt wanneer je in gezelschap bent bij diegenen waar je van houdt. Deze liefde die je voelt is tegelijkertijd een enorme dankbaarheid!

Dankbaarheid is ook liefde voor jezelf…

 

Dankbaarheid staat gelijk aan wie je bent vanaf de dag dat je geboren bent tot aan je laatste dag op deze aarde. Liefde voor jezelf, liefde voor het leven, liefde voor je naasten. Dankbaarheid en dus liefde is de afwezigheid van verzet, twijfel en angsten. Afwezigheid van jezelf ontkennen.

Wij gebruiken vaak de woorden dankbaarheid en waardering door elkaar heen en toch is er een verschil. Dankbaarheid en waardering…verschil is bijvoorbeeld, dankbaar zijn voor wat er is en waardering ervaar je vaak voor iets dat je krijgt of bereikt hebt. Dankbaarheid is een staat die het je mogelijk maakt je intens gelukkig te voelen ongeacht hoe je leven eruitziet!

Dankbaarheid is liefde en het kan niet los van elkaar.

Wanneer je liefde en dus dankbaarheid ervaart dan pas maak je ruimte voor meer in je leven. Er is geen ruimte voor meer wanneer je niet in een staat van dankbaarheid kunt zijn voor wat er is. Het is echt niet mogelijk. Een staat van dankbaarheid is zijn wie je werkelijk bent.

Abraham Hicks vertelt het volgende;

Wanneer jij je wanhopig voelt, volg je jouw boosheid, dat is je neerwaartse spiraal, wanneer je jouw boosheid volgt, volg je jouw haat voor wat er gaande is, dat is je neerwaartse spiraal. Eigenlijk wordt dit allemaal verder gevolgd door emoties zoals bijvoorbeeld frustratie en vervolgens lijkt er geen eind meer te zijn en zo ook geen begin. Toch, uiteindelijk als we goed luisteren en voelen, echt voelen, dan voel je helemaal aan het einde die hoop. Van daar uit kom je zonder dat je het in de gaten hebt weer in de opwaartse spiraal…

In mijn eigen woorden: Laat eerst even al je emoties komen, volg ze, voel ze en dan pas maak je ruimte voor iets nieuws. Iets dat je wel ergens kan gaan brengen, weg van de nare plek waar je nu misschien in zit…

Dit is het moment om op te gaan schrijven, waar je je wel goed bij voelt, waar je blij van wordt, waar je vreugde bij ervaart. Dat is die ruimte die je nu eindelijk hebt om datgene aandacht te gaan geven waar je wel blij van wordt en wat je zo enorm wenst in je leven.

Wat jij denkt dat het leven je ontzegt, ontzeg je jezelf…

Het gaat om focus…waar focus jij jezelf op? Je weet je hebt niet genoeg geld en/of je zit in schulden, of je hebt niet die fijne baan, of je hebt niet die fijne relatie die je zo graag wilt en je hebt dat niet en je hebt zus niet en… en… en…

We focussen onszelf altijd en eeuwig op dat wat we niet hebben, heel soms op wat we graag wensen maar dat is heel even want meteen komt die gedachte naar boven ja maar dat heb ik niet en zal ook wel nooit lukken want kijk maar eens hoe het altijd al gaat!

En ja, het gaat al heel lang zo en het zal zo blijven. Zolang je gedachten blijven bij wat je niet hebt – en nooit zult krijgen –  waar kun je in hemelsnaam dankbaar voor zijn? Dit is een cirkel die je zelf zult moeten doorbreken. Als je jouw leven wilt veranderen is één van de belangrijkste stappen het tonen van dankbaarheid. Wees eens eerst stil en voel liefde en voel de dankbaarheid voor wat is. Doe dit al als je wakker wordt. Zeg ‘Ik ben zo blij en dankbaar dat ik weer mag genieten van deze nieuwe dag’, ook al denk je ‘Gaan we weer!’ Zeg het op het moment dat je wakker wordt, zeg het als je voeten de vloer raken, en neem de tijd om er echt even bij stil te staan. Zeg het tijdens het tandenpoetsen, zeg het heel de dag door!

Maak ruimte voor de dankbaarheid en liefde die er wel is en hiermee ontzeg je alle andere dingen de ruimte en tijd.

Wees dankbaar ook voor alles dat er nog niet is. Dat is een wat moeilijker stukje maar toch, denk er eens over na. Wij zijn mensen, we hebben een lichaam maar we zijn ook en vooral energie. We zijn een prachtige liefdevolle energie.

Gedachten worden werkelijkheid en dat komt omdat we de gedachten zo vaak herhalen dat we het voelen. Wanneer je alleen maar denkt aan alles dat er mis gaat, en hier ook nog over gaat klagen, geloof me, dan vraag je hiermee alleen nog maar meer dat alles dat misgaat. Mislukking is dan het enige dat je voelt.

Focus je op de dingen die je wenst in je leven, al is het er maar één. Klaag niet meer, stop met klagen! Niet denken, ‘Ja maar’… of ’Ik ga dit nooit voor elkaar krijgen’, of wat dan ook. Zorg ervoor dat er geen ruimte meer is voor deze gedachten.

Nu denk je misschien dat dit complete onzin is en dat gedachten echt niet zomaar je problemen gaan oplossen…Nou nee, inderdaad, het zijn echt niet alleen de gedachten die dat gaat veranderen. Wat er wel gaat gebeuren is het volgende. Doordat je er anders in gaat staan, anders gaat denken en dus anders gaat voelen, zullen de juiste mensen, de juiste kansen op je pad verschijnen.

Dat wat je geloofd is wat er zal zijn! Als jij denkt dat er alleen ellende is waar je nooit uit gaat komen, is dat wat je zult ervaren.

Wanneer jij gaat staan in je stukje dankbaarheid en liefde is dat wat je zult ontvangen en zult ervaren!

Wanneer jij in een staat bent van dankbaarheid en liefde voor jezelf en je leven, is dat wat je gaat krijgen van anderen. Of dit nu gaat om relaties of om materiële dingen…het doet er niet toe!

Dit is wat je krijgt, dat wat je vraagt en als je denken negatief is, dan is dat wat je vraagt en dus krijgt….

Een persoonlijk voorbeeld over dankbaarheid en liefde, wat altijd bij me blijft en waar ik vaak op terug val, gaat over een tijd dat het met mij heel slecht ging qua gezondheid. Ik zal er verder niet al teveel over uit wijden maar ik kan je vertellen, alleenstaande moeder met twee jongens, de zorg viel geheel op mij, 24/7.

Je kunt lichamelijk niet veel meer en toch heb je jouw kinderen die je zo graag van alles wilt geven van alles met ze wil doen. Ik kon niet met ze spelen of een uitje ergens heen plannen. Ik kon soms niet veel meer doen dan liggen…. Ook hier heb ik mijn staat van dankbaarheid gevonden. Ook hier heb ik mijn gedachten veranderd.

De gedachten ik kan dit niet of ik kan dat niet werden veranderd doordat ik mijzelf de vraag stelde; wat kan ik wel?!

Ik kon wel de zithoek tafel aanschuiven aan de bank en bordspellen spelen met de jongens. Ik kon wel films met ze kijken, boeken lezen samen en filosoferen over wat we hadden gelezen of over de films die we hadden gekeken. Ik kon veel meer dan ik dacht. Het was alleen anders dan wat vele anderen met hun kinderen deden. Zo bleef ik weer in een staat van dankbaarheid en liefde en niet alleen ik, ook mijn kinderen leerden dit te doen…

Jij bepaalt hoe jij in je leven wilt staan. Het allermooiste dat we hebben mogen ontvangen toen wij op deze aarde kwamen is onze vrije wil en het feit dat we keuzes kunnen en mogen maken. Het is een schitterend geschenk, ontvang dit geschenk en gebruik het!

Zoals Wayne Dyer altijd heeft gezegd; “ You will see it, when you believe it”, of te wel…als jij het gelooft, zal je het ook gaan zien!

Ik wens je al het moois dat het leven te bieden heeft, wens jij het ook voor jezelf?

Liefs, Lua

Pin It on Pinterest