+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Het overdenken van dingen is iets dat een hele slechte gewoonte kan worden. En het is ook iets wat velen van ons doen. Ik steek zeker wel als eerste mijn hand op!

Vaak is het een gevoel van onzekerheid waardoor we alles maar steeds door ons hoofd laten draaien zoals een hamster in zijn rad kan blijven rennen, en brengt ons inderdaad helemaal nergens!

Als hypnotherapeut kan ik je wel een heel verhaal gaan ophangen over dat het onbewuste voor meer dan 95% verantwoordelijk is voor hetgeen we doen. Maar dat ga ik niet doen, want het allerbelangrijkste is nog steeds kunt dat jij het kunt gaan veranderen, stap voor stap.

Alles begint met een gedachte, en die gedachte zorgt voor het gevoel dat je hebt. Wanneer je onzeker bent over iets dat je gedaan hebt of nog moet doen, en je brein draait op volle toeren door alles te blijven overdenken, dan zal je gevoel er helemaal in mee gaan.

Niet zo handig natuurlijk! Wat werkt dan wel? Hoe kan je eruit stappen?

Door het gewoon te doen! Super spannend allemaal maar het is uiteindelijk gewoon doen! Je neemt het heft in handen en je zet de eerste stap, dan volgt de tweede helemaal vanzelf, en voor je het weet zit je in flow en doe je gewoon en verbaas je jezelf.

Wat ook kan helpen is grijp je gedachten, het overdenken, de twijfels die komen en maak er een lijstje van. Wat zijn alle opties die je bedenkt? Welke voelen het best, welke zijn het handigst?

Nummer ze en schrap dan alles wat onder nummer 2 staat weg. Die twee opties zijn ongetwijfeld de beste en wanneer je dan dit weer gaat overdenken, gooi dan een munt op!

Het gaat namelijk helemaal niet over goed of foute beslissingen, de juiste of verkeerde stappen. De uitdaging zit in het doen…wees de dwaas, de nar van de koning. Doe gewoon en is het niet de juiste beslissing geweest, dan weet je dat je de volgende keer een andere keus zult maken.

Ik heb het vaker gezegd, er is niemand die ik ken of over gelezen heb, die leerde lopen en na drie keer het opgaf omdat het niet meteen lukte!

Jij bent die kleine peuter, nog altijd ergens zit dat deel er. Dat deel dat altijd blijft gaan, blijft doen tot het succes is behaald. Wees weer dat kind dat wist en riep, wat de grote mensen er ook van vonden; “Later als ik groot ben, dan kan ik vliegen en ben ik een superheld!”,

Go for it! Vlieg en wees je eigen superheld!

Pin It on Pinterest