+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl
LUA GALEGA

MAAK VAN JE LEVEN JOUW EIGEN UNIEKE KLEURPLAAT

INHOUD

Kinderhypnose

Coaching kind

Coaching ouder(s)

agenda 2020

kidz-fun-shop

Data en info volgt nog

info & links

Blog

Regelmatig nieuwe content over allerlei onderwerpen

Kidz-Fun-Shop

Spelenderwijs in je eigen kracht komen

De wereld van heksje Benthe

About Us

Een van de redenen om hypnose in te zetten, is dat kinderen zeer creatief zijn met hun verbeeldingskracht. Kinderen kunnen hun situatie, waarover zij zich nog zorgen maken, duidelijk visualiseren waardoor een hypnotherapeut gemakkelijk kan (samen)werken. De resultaten zijn dan ook verbluffend snel in vergelijking met hypnotherapie bij volwassenen.

Hypnose kan zeer goed helpen om het kind zelf te laten ervaren dat het zelf in controle kan zijn en hierdoor de situatie op zijn of haar manier kan oplossen of aanpakken.

Volwassenen vinden het behoorlijk spannend wanneer zij bij mij komen voor een eerste sessie. En zeker is dat helemaal begrijpelijk. Ik ga hier altijd mee aan de slag want belangrijkste is wel dat mijn cliënt zich veilig en op zijn gemak voelt.

Met kinderen is het vaak anders… lees meer…

Wanneer ik een kind op mijn praktijk krijg, is het meestal de ouder(s) die aangeven dat er een probleem is. Een kind kan dit beamen, maar het is zeker niet de eerste keer dat het kind zelf geen enkel probleem ziet. Het ervaart misschien dat de dingen niet prettig verlopen, of het ervaart misschien wel degelijk problemen maar ziet niet wat hij of zij dan aan zichzelf zou moeten veranderen.

En hoe logisch is dat? Want dat… lees meer

In de jonge jaren van een kind is het één grote ontdekkingsreis met heel veel leermomenten.  Er zijn natuurlijk tal van positieve leermomenten maar ook wat negatieve leermomenten die het huidige gedrag van het kind kunnen beïnvloeden. Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben te maken met veel veranderingen; denk alleen maar eens aan de veranderingen in hun lichaam of omgeving (school, opvang). Er komt zoveel op hun pad. Denk ook maar eens aan; het maken van vrienden, omgaan met pesters, huiswerk, opleiding, sport en daarnaast ook nog ergens bij willen horen.

Dit alles kan ervoor zorgen dat zij zich gaan vergelijken met andere kinderen waardoor er gevoelens ontstaan van ‘Ik kan het niet’ of bijvoorbeeld ‘Ik ben niet goed genoeg’.

Dit kan resulteren in:

 • Een laag zelfbeeld
 • Boosheid
 • Stotteren
 • Jaloezie
 • Nagelbijten 
 • Nachtmerries
 • Bedplassen
 • Faalangst
 • Concentratieproblemen 
 • Angsten en/of zelfs depressiviteit kan hierdoor ontstaan
 • Pijn zoals buikpijn of hoofdpijn waarbij geen lichamelijke verklaring te vinden is

soms lukt het echt even niet meer!

Kinderen tonen net zoals volwassenen reacties bij stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies op vele verschillende manieren. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Het kind kan vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.

Sensaties zoals hoofdpijn en buikpijn zijn dan niet ongewoon. Ze kunnen beginnen met nagelbijten of aan eigen haren gaan trekken. Bedplassen is eveneens een veel voorkomend fenomeen. Daarnaast kunnen zaken zoals astma en hooikoorts overheersen.

Een kind kan “het naar school moeten” haten en problemen ontwikkelen met andere kinderen of leraren. Ze kunnen wellicht verlegen of zeer onzeker worden als ze voor de klas staan. Bepaalde onderwerpen kunnen ze maar niet begrijpen of andere uitdagingen worden dan ervaren.

Andere angsten die aan de oppervlakte kunnen komen zijn: angst voor het donker, angst voor slapen, angst voor dieren en insecten, angst voor reizen, fobie voor naalden, doctoren of tandartsen en angst voor mensen etc.

Als ouder biedt je jouw kind(eren) steun alleen lukt het soms gewoon niet om de situatie te veranderen.

 

Heb je hulp nodig met je kind, schroom dan niet om  contact met mij op te nemen. Samen gaan we dan kijken naar wat de juiste oplossing kan zijn zodat jouw kind weer helemaal in zijn of haar eigen kracht mag gaan staan!

 

 

Verschil kinderhypnose en hypnose bij volwassenen

LUA GALEGA

Gecertificeerd hypnotherapeut en therapeut kinderhypnose

locatie

Strobenen-bogerd 79
3343 BV  Hendrik Ido Ambacht

openingstijden

ma t/m vrij: 9.00-17.00
Weekend: gesloten

telefoon en email

+31(0) 645 72 44 57
info@luagalega.nl

v

wat zeggen ouders over lua?

Hoi lieve Lua

Hier komt ons verhaal; Eigenlijk waren we niet zo bekend met hypnotherapie. Mijn zus was geïnteresseerd in hypnotherapie en het klonk allemaal best interessant. Omdat we op onze jongste vaak nogal commentaar kregen over zijn drukke gedrag dacht ik kom laat ik eens vragen of ze daar wat mee kunnen.

Toen zei mijn zus dat zij had begrepen dat er ook aan het bedplassen iets gedaan kan worden d.m.v. hypnotherapie en toen waren we helemaal om. En zodoende kwamen we bij jou terecht.

Allereerst moet ik opmerken dat we zelf zijn drukke gedrag vaak niet als een probleem ervaren. Meestal lukt het wel om het in goede banen te leiden. Wel hadden we vaak conflicten over van alles en nog wat, want onze jongste is er wel een met een heel duidelijke eigen mening.

Op school kan hij nu goed geconcentreerd werken nu hij bij een leerkracht zit waar het mee klikt, het jaar hiervoor waren er regelmatig situaties waarin hij zich niet gesteund voelde door de leerkracht wat zich dan weer uit in druk gedrag en dus ook opmerkingen van de leerkracht hierover.

Soms had hij paniekaanvallen als vriendjes heel boos op hem werden en hij het gevoel had dat hij in het nauw werd gedreven, dus dat was ook wel iets waar we iets mee wilden.

Maar in de eerste plaats zijn we voor het oplossen van het bedplassen gegaan, omdat dit vooral door hem als een groot probleem werd ervaren en hij hier heel erg graag van af wilde.

Dus eerst maar eens gebeld en een heel fijn gesprek gehad en dus een afspraak gemaakt, want het voelde goed. Eerst zelf een keer geweest en daarna merkten we al kleine verschillen, vooral dat je zelf veel relaxter reageert op zijn gedrag en dat heeft dan weer een positieve invloed op zijn gedrag.

De conflicten met de rest van het gezin waren er nog wel, maar ik had minder het gevoel er tussen te zitten en kon daardoor weer relaxter reageren. Moet wel zeggen dat we zelf op het bedplassen heel relaxed reageerden en het eigenlijk maar gewoon accepteerden, want het was iets wat gewoon gebeurde en waar hij zelf weinig invloed op leek te hebben.

Daarna is hij zelf geweest, hij vond het eerst wel even spannend, maar hij kwam helemaal blij en vrolijk naar buiten. Vanaf toen had ik een kind wat af en toe droog was i.p.v. elke nacht nat. Eerst was hij heel trots, maar de natte ochtenden gaven toch nog veel frustraties.

Uitgelegd dat hij niet van altijd nat gelijk naar altijd droog kan, maar dat dat een tijdje kan duren. Daar was hij niet zo blij mee, maar we kregen wat audio’s ter ondersteuning wat ook al verbetering gaf.

Nog een keertje geweest en weer iets droger daarna, ook nieuwe audio’s meegekregen, omdat hij toch wel erg veeleisend is t.a.v. zichzelf. Daarmee gingen zijn reacties op de af en toe nog natte ochtenden ook al iets beter al bleef natuurlijk wel de teleurstelling.

Uiteindelijk is hij nog een keer geweest en is hij zo goed als droog. Het gaat af en toe mis, maar daarvoor kunnen we de oorzaak altijd aanwijzen.

Vaak is dat te moe door een hele drukke dag of te laat naar bed, waardoor hij door de signalen heen slaapt. Maar was dat eerst een kleddernat bed is dat nu maar een beetje. Doordat we de oorzaak aan kunnen wijzen is zijn reactie ook een stuk relaxter hierop.

Daarnaast hebben we EFT oefeningen mee gekregen die we een tijdje samen hebben gedaan. Inmiddels weet hij zelf hoe het werkt en kan hij deze oefeningen zelf, al lijkt hij ze momenteel niet echt nodig te hebben.

Maar niet alleen het bedplassen is van altijd kleddernat naar zo goed als altijd droog gegaan er zijn ook andere veranderingen merkbaar.

Zo kan hij beter omgaan met de boze buien van zijn vriendje en raakt hij niet meer in paniek. Ze maken nog wel ruzie zoals vrienden soms doen, maar hij kan er beter mee omgaan.

Hij is voor het eerst op sportkamp geweest (dagkamp met thuis slapen) zonder daar een enorm probleem van te maken dat ik niet in de buurt was en heeft het echt reuze naar zijn zin gehad.

Dat was voorheen niet mogelijk want hij werd al ziek bij de gedachte alleen al dat hij op kamp zou gaan.

Zijn gedrag dat in de maand december door alle feestdagen veel en veel drukker dan anders was, was deze feestdagen ook al een stuk relaxter, waardoor het een stuk gezelliger was.
De conflicten met hem zijn minder frequent en lopen minder hoog op.

Dus wij zijn echt heel blij dat we dit samen hebben gedaan, bedankt Lua voor al je hulp hierbij, we zijn echt heel blij met alle veranderingen die ons ventje heeft kunnen maken, hij is er een relaxter kind door geworden en durft veel meer dingen aan

Groetjes en een dikke knuffel van ons

Lieve Lua,

Absoluut sceptisch maar zeer hoopvol met jou dit traject aangegaan. Wij als ouders willen onze zoon zo graag helpen!

We kregen steeds meer commentaar over hoe het gedrag niet goed genoeg was, hoe het schortte aan onze opvoeding. Ook al wisten wij dat er echt niks mis was met onze zoon, toch ga je twijfelen.

Twijfelen aan onszelf en de opvoeding. Want hoe kan het dat het maar niet lukt? Dat er steeds onrust is, dat er steeds strijd is.

Op school gaat het heel goed, dat is wel heel fijn om te zien, maar buiten de schoolmuren heeft iedereen wel een oordeel klaarliggen.

Thuis is het vaak niet meer te doen. Opstandigheid, boosheid, verdriet, frustratie. En dat zijn alleen de emoties van onze zoon! 

We hebben zeer zeker wel in de gaten dat ons kind hooggevoelig is, maar hoe kan het dan dat het gedrag zo uit de hand loopt dat we zelf ook niet meer weten hoe rust in te bouwen in huis?

Het blijft vreemd om als ouder bij jou te komen, want hoe kun je via mij deze situatie gaan veranderen?

Ik heb mij overgegeven, en ik heb mijn vertrouwen bij jou neergelegd. Wij weten het verder ook niet meer. Geen verwachtingen, wel heel veel hoop dat dit echt verandering zou gaan brengen en wij als “normaal” gezin zouden gaan functioneren, zouden kunnen gaan leven.

Inmiddels bij jou het traject aangegaan en hoe bijzonder is het wanneer je nog geen dag later al een verschil opmerkt bij je kind en ook bij jezelf.

Een hele andere wereld ineens. Rust en respect. Het gebeurde gewoon zonder dat we actief aan de slag moesten met allerlei opdrachten!

We zijn er zeker nog niet, zoals jij ook hebt aangegeven, dit is niet iets dat we in 1 sessie zomaar gaan oplossen. Je was hier heel duidelijk in vanaf het begin. Maar het doet er niet toe hoeveel sessies er nodig zijn als het gaat om ons gezin en onze zoon.

Wij volgen het traject samen met jou, tot waar nodig want er is nu zeker vertrouwen dat ons leven als gezin kan gaan veranderen. Beter kan gaan worden en zowel onze zoon als ook wij eindelijk rust gaan krijgen zodat hij weer een vrolijk 4-jarig mannetje kan gaan zijn.

Groet, Alicia

Lieve Lua,

Ik kwam naar jou toe om aan de problemen met de communicatie met mijn dochter te werken.
Zeer frequent stonden wij recht tegen over elkaar en ging de strijd tot tranen aan beide kanten toe.
Op zulke momenten was moederschap echt niet prettig of een leuke ervaring.

De eerste keer ging voor mij gevoel snel voorbij. Na de behandeling kwam ik thuis en bijna gelijk, hoe stom het misschien klinkt laak het alsof we anders op elkaar reageerde.

Opvolgende dagen gingen voorbij zonder ruzie, discussie maar juist meer begrip. Bij onvrede kwamen antwoorden oplossingen vanuit mijn innerste waarbij ik vaak zelf dacht hé, zeg ik dit nu echt? Een aparte gewaarwording maar voor de band met mijn dochter erg prettig.

Ik ervoer een rust en voldaan gevoel. Zoals jij had aangegeven zouden er meerdere behandelingen zijn en moest er niet een te lange tijd tussen zitten.

Door omstandigheden duurde de 2e afspraak veel langer dan de bedoeling. Inmiddels verdween het voldane gevoel en leek er juist meer afstand te ontstaan. Ik begreep toen ook waarom er drie behandelingen nodig waren en waarom ik mij echt aan het schema die jij had gemaakt moest houden.

Op een maandagmorgen in alle vroegte ging ik naar je toe. Na een intensieve behandeling ging ik weer op naar huis.

In tegenstelling tot de eerste keer had ik nu niet dit voldane gevoel en gebeurde er thuis niets.

Mijn dochter en ik maakte weer toch weer ruzie.
De dagen gingen voorbij en ik merkte weinig. Ergens was ik teleurgesteld, had ik teveel hoop gehad.
Buiten mijn dochter om had ik naar mijn mening geen “problemen”.

Toen ik ineens begon te merken dat mijn man anders tegen mij ging praten, meer aandacht en interesse toonde.

Maar ook dat wanneer men een opmerking maakte en maakt over/tegen mij lijkt het niet meer te landen.
Voorheen kon ik diep geraakt en helemaal van de kaart zijn wanneer iemand en opmerking maakte over mijn huishouden of levensstijl.

Intens verdrietig was ik dan, waar ik dan ook lang mee rond kon lopen en over door malen.
Nu lijkt de opmerking niet eens meer te landen.
Zo van zeg je zeg je maar, en het glijdt zo van mij af. Geen onnodige emoties meer.
Maar ook heel veel minder innerlijke strubbelingen over hoe nu en wat nu .

Ik ga zoveel makkelijker en luchtiger door het leven. En ja, ook mijn dochter en ik reageren inmiddels beter op elkaar. Ook met haar is er een heleboel veranderd en nog steeds aan het veranderen

Een gezonde moeder dochter strijd, maar niet meer heftig en intens.

PROCENT GEBRUIK VAN HET BEWUSTE

PROCENT EFFECTIVITEIT HYPNOTHERAPIE

PROCENT GEBRUIK VAN HET ONBEWUSTE

PROCENT HYPNOTHERAPIE IS VEILIG

Nieuwsbrief

Ontvang maximaal 2 mailtjes per maand met informatieve tips, diensten en leuke aanbiedingen!

Pin It on Pinterest