MAAK VAN JE LEVEN JOUW EIGEN UNIEKE KLEURPLAAT
INHOUD
Kinderhypnose
Coaching kind
Coaching ouder(s)
agenda 2023
kidz-fun-shop
Data en info volgt nog
info & links
Blog
Regelmatig nieuwe content over allerlei onderwerpen
De wereld van heksje Benthe
VANAF NU KINDERHYPNOSE MET HET
2020 SIMPSON PROTOCOL ONLINE
About Us
KINDERHYPNOSE MET HET SIMPSON PROTOCOL
Kinderhypnose met het Simpson Protocol is een vorm van indirecte hypnose of therapie.
Bij het toepassen van dit soort hypnose werkt de hypnotiseur niet rechtstreeks samen met de persoon die het probleem heeft, maar met een surrogaat. In het geval van een klein kind of baby kan deze surrogaat b.v. een ouder of een ander naast familielid zijn. Bij het toepassen van dit soort hypnose, kan zelfs analytisch werk worden verricht met bijvoorbeeld de moeder op deze manier.
In veel gevallen wordt het uitgevoerd door en met ouders namens hun kinderen. Het effect van de surrogaathypnose dat bij elke diepe opzettelijke verbinding tussen het kind en de ouder in hypnose – zal per definitie een sterkere verbinding tussen de twee maken.
Hierdoor zal ook het kind zich op een andere manier gaan gedragen en ook anders worden waargenomen, waardoor natuurlijk ook het effect op de ouders absoluut positief wordt versterkt.
Het belangrijkste onderdeel in deze sessie zijn de hechtingssessies. Meer informatie over wat hechtingsproblematiek precies inhoudt hierover vind je hier
WAT IS KINDERHYPNOSE?
Wanneer je als volwassene in mijn praktijk komt dan breng ik je in de Theta staat, zodat de suggesties die belangrijk zijn voor jouw transformatie ook echt aankomen, je bent dan ontvankelijk hiervoor en kunt dan de zo belangrijke transformaties die nodig zijn maken.
De eerste (ongeveer) acht tot tien jaar zit een kind in een andere breinactiviteit. En dit is de staat die we beschrijven als de hypnotische staat.
Wanneer ik werk met (jonge) kinderen is het dus helemaal niet nodig om ze in een hypnotische staat te brengen want daar zitten ze namelijk al in en om die hele simpele reden kunnen kinderen zo onvoorstelbaar makkelijk en snel transformaties maken.
Kinderen kunnen bijvoorbeeld voor hun zesde gewoonweg drie verschillende talen tegelijkertijd leren, ze kunnen onvoorstelbaar veel, puur door de staat waar ze in zitten. Dus…ze kunnen ook heel snel de programma´s die ze al hebben draaien veranderen waardoor ze echt vanuit zichzelf hun leven kunnen gaan leiden Ze kunnen dan van hun leven, hun eigen unieke kleurplaat maken!
Het is niet voor niets dat dit zo is want een kind moet duizenden dingen leren, kinderen gebruiken niet hun bewuste staat om iets te creëren maar het onderbewuste om alle informatie als het ware te downloaden. Dus wat de eerste acht tot 10 jaar gedownload wordt aan informatie is de basis. Dit is de periode waarin we alles leren. Praktische dingen maar zeer zeker ook hoe je naar de wereld kijkt en de mensen erin, welke normen en waarden je hebt, hoe je omgaat met vrienden, met liefde, met familie enz.
Dit is de tijd waarin we onszelf gaan identificeren met wie we zijn. En dat komt dan uiteindelijk neer op: dat wat ons verteld wordt is dan wat we worden.
Krijgen kinderen steeds te horen/voelen hoe geweldig ze zijn, dan wordt dit opgeslagen in het programma, krijgen kinderen te horen/voelen hoeveel er niet goed aan ze is, dan wordt dit opgeslagen in het programma. Je kunt het onbewuste programma zien als een opgenomen liedje, of misschien een audio boek. En deze speel je steeds af, het programma staat op herhaling. Je kunt je voorstellen dat bepaalde programma´s voor heel veel problemen kunnen zorgen.
Iets uitgebreidere informatie betreffende kinderhypnose en of dit gevaarlijk is lees je hier…
HECHTINGSPROBLEMATIEK EN UITLEG SESSIE
De eerste sessie(s) zijn altijd met de ouder of verzorger. We gaan aan de slag met eventuele hechtingsproblematiek. Deze sessies noemen we “hechtingsessies”. Dit is misschien wel het moeilijkste gedeelte in het werken met kinderen, want de meeste ouders voelen zich veelal persoonlijk aangesproken en kruipen in een stukje schuldgevoel wanneer ik aangeef dat er zeker sprake kan zijn van een hechtingsprobleem.
Het woord hechtingsproblematiek doet ook vaak denken aan dat jij niet een goede ouder bent want er is een probleem met de band tussen jou en je kind. Hechtingsproblemen hebben niet meteen te maken met dat ouders iets verkeerds hebben gedaan. Denk maar eens aan serieuze financiële problemen binnen een gezin rondom een zwangerschap. Of zorgen om een dierbare die ernstig ziek is. Je kunt het zo gek niet bedenken waar je zelf als ouder doorheen bent gegaan tijdens die periode.
Een hechtingssessie is soms echt onvoorstelbaar wonderbaarlijk. Zelfs komt het voor dat zelfs lichamelijke klachten bij het kind kunnen afnemen en/of verdwijnen. Je kunt dan denken aan jeugdastma, in ongeveer 65% van de gevallen verbeterd of verdwijnt de jeugdastma. En dat alleen door te werken met een ouder of verzorger!
In de jonge jaren van een kind is het één grote ontdekkingsreis met heel veel leermomenten. Er zijn natuurlijk tal van positieve leermomenten maar ook wat negatieve leermomenten die het huidige gedrag van het kind kunnen beïnvloeden. Kinderen groeien in een korte periode snel op en hebben te maken met veel veranderingen; denk alleen maar eens aan de veranderingen in hun lichaam of omgeving (school, opvang). Er komt zoveel op hun pad. Denk ook maar eens aan; het maken van vrienden, omgaan met pesters, huiswerk, opleiding, sport en daarnaast ook nog ergens bij willen horen.
Dit alles kan ervoor zorgen dat zij zich gaan vergelijken met andere kinderen waardoor er gevoelens ontstaan van ‘Ik kan het niet’ of bijvoorbeeld ‘Ik ben niet goed genoeg’.
Dit kan resulteren in:
- Een laag zelfbeeld
- Boosheid
- Stotteren
- Jaloezie
- Nagelbijten
- Nachtmerries
- Bedplassen
- Faalangst
- Concentratieproblemen
- Angsten en/of zelfs depressiviteit kan hierdoor ontstaan
- Pijn zoals buikpijn of hoofdpijn waarbij geen lichamelijke verklaring te vinden is
soms lukt het echt even niet meer!
Kinderen tonen net zoals volwassenen reacties bij stress, verandering, geweld, laag zelfbeeld, rouw en verlies op vele verschillende manieren. Resultaten op school kunnen hierdoor omlaag gaan. Het kind kan vergeetachtig, afgeleid, boos, geïrriteerd of zelfs gewelddadig worden.
Sensaties zoals hoofdpijn en buikpijn zijn dan niet ongewoon. Ze kunnen beginnen met nagelbijten of aan eigen haren gaan trekken. Bedplassen is eveneens een veel voorkomend fenomeen. Daarnaast kunnen zaken zoals astma en hooikoorts overheersen.
Een kind kan “het naar school moeten” haten en problemen ontwikkelen met andere kinderen of leraren. Ze kunnen wellicht verlegen of zeer onzeker worden als ze voor de klas staan. Bepaalde onderwerpen kunnen ze maar niet begrijpen of andere uitdagingen worden dan ervaren.
Andere angsten die aan de oppervlakte kunnen komen zijn: angst voor het donker, angst voor slapen, angst voor dieren en insecten, angst voor reizen, fobie voor naalden, doctoren of tandartsen en angst voor mensen etc.
Als ouder biedt je jouw kind(eren) steun alleen lukt het soms gewoon niet om de situatie te veranderen.
Heb je hulp nodig met je kind, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Samen gaan we dan kijken naar wat de juiste oplossing kan zijn zodat jouw kind weer helemaal in zijn of haar eigen kracht mag gaan staan!
UITLEG: “WAT IS HYPNOSE”, VOOR KIDS
WOONPLAATS
Dordrecht
openingstijden
ma t/m vrij: 10.00-15.00
za: 10.00-13.00
telefoon en email
+31(0) 619 30 86 96
info@luagalega.nl
wat zeggen ouders over lua?
Hoi lieve Lua
Hier komt ons verhaal; Eigenlijk waren we niet zo bekend met hypnotherapie. Mijn zus was geïnteresseerd in hypnotherapie en het klonk allemaal best interessant. Omdat we op onze jongste vaak nogal commentaar kregen over zijn drukke gedrag dacht ik kom laat ik eens vragen of ze daar wat mee kunnen.
Toen zei mijn zus dat zij had begrepen dat er ook aan het bedplassen iets gedaan kan worden d.m.v. hypnotherapie en toen waren we helemaal om. En zodoende kwamen we bij jou terecht.
Allereerst moet ik opmerken dat we zelf zijn drukke gedrag vaak niet als een probleem ervaren. Meestal lukt het wel om het in goede banen te leiden. Wel hadden we vaak conflicten over van alles en nog wat, want onze jongste is er wel een met een heel duidelijke eigen mening.
Op school kan hij nu goed geconcentreerd werken nu hij bij een leerkracht zit waar het mee klikt, het jaar hiervoor waren er regelmatig situaties waarin hij zich niet gesteund voelde door de leerkracht wat zich dan weer uit in druk gedrag en dus ook opmerkingen van de leerkracht hierover.
Soms had hij paniekaanvallen als vriendjes heel boos op hem werden en hij het gevoel had dat hij in het nauw werd gedreven, dus dat was ook wel iets waar we iets mee wilden.
Maar in de eerste plaats zijn we voor het oplossen van het bedplassen gegaan, omdat dit vooral door hem als een groot probleem werd ervaren en hij hier heel erg graag van af wilde.
Dus eerst maar eens gebeld en een heel fijn gesprek gehad en dus een afspraak gemaakt, want het voelde goed. Eerst zelf een keer geweest en daarna merkten we al kleine verschillen, vooral dat je zelf veel relaxter reageert op zijn gedrag en dat heeft dan weer een positieve invloed op zijn gedrag.
De conflicten met de rest van het gezin waren er nog wel, maar ik had minder het gevoel er tussen te zitten en kon daardoor weer relaxter reageren. Moet wel zeggen dat we zelf op het bedplassen heel relaxed reageerden en het eigenlijk maar gewoon accepteerden, want het was iets wat gewoon gebeurde en waar hij zelf weinig invloed op leek te hebben.
Daarna is hij zelf geweest, hij vond het eerst wel even spannend, maar hij kwam helemaal blij en vrolijk naar buiten. Vanaf toen had ik een kind wat af en toe droog was i.p.v. elke nacht nat. Eerst was hij heel trots, maar de natte ochtenden gaven toch nog veel frustraties.
Uitgelegd dat hij niet van altijd nat gelijk naar altijd droog kan, maar dat dat een tijdje kan duren. Daar was hij niet zo blij mee, maar we kregen wat audio’s ter ondersteuning wat ook al verbetering gaf.
Nog een keertje geweest en weer iets droger daarna, ook nieuwe audio’s meegekregen, omdat hij toch wel erg veeleisend is t.a.v. zichzelf. Daarmee gingen zijn reacties op de af en toe nog natte ochtenden ook al iets beter al bleef natuurlijk wel de teleurstelling.
Uiteindelijk is hij nog een keer geweest en is hij zo goed als droog. Het gaat af en toe mis, maar daarvoor kunnen we de oorzaak altijd aanwijzen.
Vaak is dat te moe door een hele drukke dag of te laat naar bed, waardoor hij door de signalen heen slaapt. Maar was dat eerst een kleddernat bed is dat nu maar een beetje. Doordat we de oorzaak aan kunnen wijzen is zijn reactie ook een stuk relaxter hierop.
Daarnaast hebben we EFT oefeningen mee gekregen die we een tijdje samen hebben gedaan. Inmiddels weet hij zelf hoe het werkt en kan hij deze oefeningen zelf, al lijkt hij ze momenteel niet echt nodig te hebben.
Maar niet alleen het bedplassen is van altijd kleddernat naar zo goed als altijd droog gegaan er zijn ook andere veranderingen merkbaar.
Zo kan hij beter omgaan met de boze buien van zijn vriendje en raakt hij niet meer in paniek. Ze maken nog wel ruzie zoals vrienden soms doen, maar hij kan er beter mee omgaan.
Hij is voor het eerst op sportkamp geweest (dagkamp met thuis slapen) zonder daar een enorm probleem van te maken dat ik niet in de buurt was en heeft het echt reuze naar zijn zin gehad.
Dat was voorheen niet mogelijk want hij werd al ziek bij de gedachte alleen al dat hij op kamp zou gaan.
Zijn gedrag dat in de maand december door alle feestdagen veel en veel drukker dan anders was, was deze feestdagen ook al een stuk relaxter, waardoor het een stuk gezelliger was.
De conflicten met hem zijn minder frequent en lopen minder hoog op.
Dus wij zijn echt heel blij dat we dit samen hebben gedaan, bedankt Lua voor al je hulp hierbij, we zijn echt heel blij met alle veranderingen die ons ventje heeft kunnen maken, hij is er een relaxter kind door geworden en durft veel meer dingen aan
Groetjes en een dikke knuffel van ons
Lieve Lua,
Absoluut sceptisch maar zeer hoopvol met jou dit traject aangegaan. Wij als ouders willen onze zoon zo graag helpen!
We kregen steeds meer commentaar over hoe het gedrag niet goed genoeg was, hoe het schortte aan onze opvoeding. Ook al wisten wij dat er echt niks mis was met onze zoon, toch ga je twijfelen.
Twijfelen aan onszelf en de opvoeding. Want hoe kan het dat het maar niet lukt? Dat er steeds onrust is, dat er steeds strijd is.
Op school gaat het heel goed, dat is wel heel fijn om te zien, maar buiten de schoolmuren heeft iedereen wel een oordeel klaarliggen.
Thuis is het vaak niet meer te doen. Opstandigheid, boosheid, verdriet, frustratie. En dat zijn alleen de emoties van onze zoon!
We hebben zeer zeker wel in de gaten dat ons kind hooggevoelig is, maar hoe kan het dan dat het gedrag zo uit de hand loopt dat we zelf ook niet meer weten hoe rust in te bouwen in huis?
Het blijft vreemd om als ouder bij jou te komen, want hoe kun je via mij deze situatie gaan veranderen?
Ik heb mij overgegeven, en ik heb mijn vertrouwen bij jou neergelegd. Wij weten het verder ook niet meer. Geen verwachtingen, wel heel veel hoop dat dit echt verandering zou gaan brengen en wij als “normaal” gezin zouden gaan functioneren, zouden kunnen gaan leven.
Inmiddels bij jou het traject aangegaan en hoe bijzonder is het wanneer je nog geen dag later al een verschil opmerkt bij je kind en ook bij jezelf.
Een hele andere wereld ineens. Rust en respect. Het gebeurde gewoon zonder dat we actief aan de slag moesten met allerlei opdrachten!
We zijn er zeker nog niet, zoals jij ook hebt aangegeven, dit is niet iets dat we in 1 sessie zomaar gaan oplossen. Je was hier heel duidelijk in vanaf het begin. Maar het doet er niet toe hoeveel sessies er nodig zijn als het gaat om ons gezin en onze zoon.
Wij volgen het traject samen met jou, tot waar nodig want er is nu zeker vertrouwen dat ons leven als gezin kan gaan veranderen. Beter kan gaan worden en zowel onze zoon als ook wij eindelijk rust gaan krijgen zodat hij weer een vrolijk 4-jarig mannetje kan gaan zijn.
Groet, Alicia
Lieve Lua,
Ik kwam naar jou toe om aan de problemen met de communicatie met mijn dochter te werken.
Zeer frequent stonden wij recht tegen over elkaar en ging de strijd tot tranen aan beide kanten toe.
Op zulke momenten was moederschap echt niet prettig of een leuke ervaring.
De eerste keer ging voor mij gevoel snel voorbij. Na de behandeling kwam ik thuis en bijna gelijk, hoe stom het misschien klinkt laak het alsof we anders op elkaar reageerde.
Opvolgende dagen gingen voorbij zonder ruzie, discussie maar juist meer begrip. Bij onvrede kwamen antwoorden oplossingen vanuit mijn innerste waarbij ik vaak zelf dacht hé, zeg ik dit nu echt? Een aparte gewaarwording maar voor de band met mijn dochter erg prettig.
Ik ervoer een rust en voldaan gevoel. Zoals jij had aangegeven zouden er meerdere behandelingen zijn en moest er niet een te lange tijd tussen zitten.
Door omstandigheden duurde de 2e afspraak veel langer dan de bedoeling. Inmiddels verdween het voldane gevoel en leek er juist meer afstand te ontstaan. Ik begreep toen ook waarom er drie behandelingen nodig waren en waarom ik mij echt aan het schema die jij had gemaakt moest houden.
Op een maandagmorgen in alle vroegte ging ik naar je toe. Na een intensieve behandeling ging ik weer op naar huis.
In tegenstelling tot de eerste keer had ik nu niet dit voldane gevoel en gebeurde er thuis niets.
Mijn dochter en ik maakte weer toch weer ruzie.
De dagen gingen voorbij en ik merkte weinig. Ergens was ik teleurgesteld, had ik teveel hoop gehad.
Buiten mijn dochter om had ik naar mijn mening geen “problemen”.
Toen ik ineens begon te merken dat mijn man anders tegen mij ging praten, meer aandacht en interesse toonde.
Maar ook dat wanneer men een opmerking maakte en maakt over/tegen mij lijkt het niet meer te landen.
Voorheen kon ik diep geraakt en helemaal van de kaart zijn wanneer iemand en opmerking maakte over mijn huishouden of levensstijl.
Intens verdrietig was ik dan, waar ik dan ook lang mee rond kon lopen en over door malen.
Nu lijkt de opmerking niet eens meer te landen.
Zo van zeg je zeg je maar, en het glijdt zo van mij af. Geen onnodige emoties meer.
Maar ook heel veel minder innerlijke strubbelingen over hoe nu en wat nu .
Ik ga zoveel makkelijker en luchtiger door het leven. En ja, ook mijn dochter en ik reageren inmiddels beter op elkaar. Ook met haar is er een heleboel veranderd en nog steeds aan het veranderen
Een gezonde moeder dochter strijd, maar niet meer heftig en intens.