+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

We hebben allemaal een innerlijk kompas die ons echt de juiste weg aanwijst, toch hebben wij dit te vaak niet in de gaten. Wat doet je innerlijke kompas? Die geeft jou aan wanneer jij trouw bent aan jezelf! Wanneer jij kiest voor jezelf en doet wat voor jou goed is.

Eigenlijk leven wij ons leven op deze wijze: je doet wat voor jou goed is maar wel met als voorwaarde dat het acceptabel is voor de rest van de wereld. Wat er heel vaak gebeurd is dat mensen onrust voelen. Dit wordt genegeerd, we gaan gewoon door en voor wij het in de gaten hebben ervaren we onrust. Dit kan zijn dat wij onrustig zijn, dat wij stress ervaren, dat wij moe worden, dat wij gaan piekeren en eigenlijk niet eens goed weten waarover.

Wat is er nu precies aan de hand?

We luisteren niet naar ons eigen innerlijk kompas! Wij volgen niet onze eigen weg, we luisteren en kijken om ons heen en passen ons aan waar nodig! Je ervaart of rust of onrust. Dit is jouw kompas die aangeeft je zit op de juiste weg of je raakt er juist vanaf. Wanneer wij onrust ervaren, in welke situatie dan ook is dat dus een duidelijke alarmbel vanuit ons gevoel, ons innerlijk kompas. Dit moeten wij niet negeren! Je negeert toch ook geen brandalarm als die afgaat, of je rookmelder in huis? Waarom doe je dat dan wel als het om jou gevoel gaat? Omdat wij meestal datgene doen wat van ons verwacht wordt.

Wat heeft dit dan te maken met piekeren en zorgen maken? Het is een hele simpele weg, een logisch gevolg dat wanneer je niet in je gevoel wilt zitten, deze gaat negeren, dat je dan in je hoofd gaat zitten! Twijfels krijgt over alles en nog wat, want tja, je voelt je niet goed maar kan de vinger er maar niet op leggen. Je zoekt het meestal buiten jou om. Die persoon deed vervelend, of mijn werkgever is een naar persoon, of de kassière heeft een slechte dag en uit dat op mij!

Wat nu als je even een stapje terug doet en in je gevoel kruipt, jezelf gaat afvragen wat het is dat je nu eigenlijk voelt en dat dit misschien er ook voor zorgt dat je juist alleen maar meer van deze ervaringen gaat krijgen. Het is onmogelijk om zelf onrust te voelen en superleuke mensen en ervaringen op je pad te krijgen en dit heeft niks te maken met zweverig zijn, denk maar aan kinderen, die voelen feilloos aan in wat voor energie jij zit en geheid dat ze vaak dan juist precies datgene doen dat je juist niet wilt of op dat moment kunt hebben. Denk aan dieren, als jij onrustig bent is je hond vaak ook eigenwijs in het gedrag of de kat juist heel schuw! Zij voelen heel duidelijk jouw innerlijk kompas, dat waar jij juist steeds aan voorbij gaat.

Ga dit kompas gebruiken, je hebt het niet voor niets! Wanneer jij onrust ervaart, zie dat als een teken dat jij iets doet, of ergens bent of in een situatie zit die voor jou niet goed is. Dat is misschien niet meteen een oplossing, maar wel de eerste stap om te herkennen wat er gaande is in je leven, om te erkennen dat welke situatie of persoon dan ook, voor jou niet goed is op dat moment. Om je bewust te worden dat je niet voor jezelf aan het kiezen bent en dat het moment daar is om te gaan kijken naar wat jou wel rust gaat brengen.

Als je weet wat je niet wilt, kun je de eerste stap gaan nemen door te gaan kijken naar wat je WEL wilt!

Pin It on Pinterest