+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Iedereen heeft zo zijn eigen signalen waaraan je kunt zien dat het even minder lekker gaat. Je herkent dit meestal bij de ander, die je dan ook gewoon goed kent maar zelden bij jezelf.

Bij mij weet ik dat ik stiller word, en in mijn eigen wereldje kruip. Ik noem dat ook vaak mijn virtuele eiland. Ik wil dan ook gewoon niemand spreken, geen woorden uitwisselen met wie dan ook. Helemaal alleen zijn met mijn eigen gedachten. En dit heeft ook altijd als reden om mijn chaos in mijn hoofd en dus leven, weer te gaan ordenen.

Een duidelijk teken dat er iets speelt. Voorheen werd ik er op gewezen, maar nu weet ik dat ook van mijzelf.

Soms is dit ook gewoon prima en nodig, maar zeker vroeger, was dit helemaal niet handig en werd het uiteindelijk een vast verblijf i.p.v. een tijdelijk onderkomen.

Soms kiezen mensen ervoor om zich te verdoven, vluchten uit het gevoel misschien? En dat dan op allerlei manieren. Je kunt denken aan net iets meer wijntjes drinken dan normaal, of de zakken chips en chocoladerepen worden weer uit de kast getrokken. En dit zijn de standaart voorbeelden die we allemaal wel ergens hebben gezien, gehoord of zelf hebben ervaren. iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier om het eigen stukje te ontvluchten.

Vele van ons doen dit dus echt op hun eigen wijze. En wat ik zeker wel opmerk, zeker in de praktijk, is dat het vaak te maken heeft met het gevoel geen controle te hebben over hun eigen leven.

De momenten dat je verre van lekker in je vel zit, beloon je jezelf tijdelijk met dingen, situaties en handelingen die zeker niet goed voor je zijn.

Hoe kun je de controle weer terug pakken? OP een gezonde wijze, en een gezonde vorm van controle, want hé het leven ansich is echt niet te controleren op alle fronten.

Nou, wat voor mij werkt, en nu ook voor mijn cliënten is het volgende.

Ga eens goed bedenken wat je wilt, waar voel je jouw pijn, wat is het dat je niet hebt, voelt of ervaart maar juist wel wilt?

Stap dan in dat gevoel, ga erin staan, alsof het gewoon wel zo is, alsof het een feit is! Vraag jezelf dan af hoe het voelt? Is het fijn, is het fantastisch? Of is het iets dat je eigenlijk helemaal niet zo nodig vindt maar doet omdat je denkt dat het hoort of omdat anderen vinden dat het zo moet, voor jou!

Eigenaarschap is zeker het heft in handen nemen maar wel datgene dat je wilt ook doen. Maar het moet wel iets zijn dat jij echt wilt!

Wanneer jij het gevoel hebt dat je inderdaad datgene aan het doen bent wat niet zo handig is voor jezelf en je voelt je verre van happy? Loop je lijstje maar eens na, alles wat erop staan. Al je dromen, al je doelen, al je dagelijkse planningen.

Turf de dingen die echt van jou zijn en dat wat eigenlijk gewoon niet nodig is, wat jou diep van binnen geen moer interesseert en dus duidelijk van een ander of anderen is…schrappen!

Jouw leven is precies dat, van jou! Dus doe er dan ook alsjeblieft mee, wat jij ermee wilt doen!

Pin It on Pinterest