+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Hoe vaak wordt er niet gesproken over het kind in jezelf vinden of naar boven halen? Hier wordt vaak mee bedoelt dat je naar jezelf moet luisteren, je gevoel volgen en trouw zijn aan jezelf.

Ik wil je vandaag iets heel anders meegeven om over na te denken en mee aan de slag te gaan. Het gaat inderdaad over het kind zijn in jezelf maar op een toch iets andere wijze.

Ik naam je weer even mee naar dat stukje “het kind in jezelf vinden”, ik wil je vragen na te denken over wat kinderen eigenlijk doen? Wat deed jij als kind?

Hoe leuk was het om in de modder te spelen! Hoe geweldig was het om te zingen in de regen en heerlijk in de plassen te springen! Vingerverven op een groot blad en dan beseffen dat het veel leuker is om jezelf een kleurtje te geven, of juist de ander! Kliederen met zeepsop of klei. Rennen door de supermarkt, of jezelf juist verstoppen achter de schappen voor je moeder.

 

Een dagje op het strand, spelen met zand terwijl je een broodje eet. Helemaal onder het zand en het doet je niks, het knarst alleen wat meer dan normaal.
En zo kun je, zonder twijfel, nog veel meer voorbeelden bij jezelf vinden. Leuke momenten die toen gewoon konden.

Ik neem je nu graag weer terug naar het nu en vraag je om na te denken over hoe je nu bent en waar je nu allemaal beperkingen op hebt gezet. Kun jij het je voorstellen dat je nu zou kliederen met vingerverf, of met je handen in de modder. Springen in de plassen totdat je tot aan je knieën doorweekt bent. Ongetwijfeld zijn er uitzonderingen maar de meesten van jullie die zouden dat nooit doen!

Dat hoort niet, je bent volwassen, je hebt je te gedragen. Er zijn regels, ongeschreven regels die de maatschappij je oplegt, die je elkaar oplegt, en daar hoor jij je aan te houden!
Misschien? Dat kan! Maar is dat echt zo? En waarom is dat eigenlijk zo? Denkt iemand daar weleens over na.

Je ziet zo ook heel vaak dat kinderen continu gewezen worden op wat ze niet meer horen te doen, naarmate het kind ouder wordt, hoe minder mag en hoort. Mensen die zich vrij snel irriteren aan kinderen en hun gedrag.
Hoe vaak je ook spreekt over het kind in jezelf zien te vinden, je vergeet dat dit ook hoort bij het kind zijn.

Probeer het eens uit, je hebt deze week de perfecte mogelijkheid om jezelf helemaal te laten gaan buiten in de plassen! Ga eens aan de slag om dat stukje kind in jezelf weer te vinden en voel dan het geluk en de onbezorgdheid die daarbij hoort. Neem erna dat gevoel mee in alles dat je doet.

Voel hoe fijn het is om niet bezig te zijn met wat anderen van je vinden en hoe vrij je bent wanneer je doet wat je ziel van je vraagt…genieten van het jezelf mogen zijn!

Liefs, Lua

Pin It on Pinterest