+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Het mooie lenteweer is er weer!  Maar helaas, niet iedereen is daar zo blij mee. Mensen met een pollenallergie of hooikoorts staan zeker niet te juichen!

In de lente en het begin van de zomer, mei tot ongeveer augustus, is de tijd waar alle ellende voor velen begint.

Bij mooi en droog weer als alles weer gaat bloeien verspreiden pollen zich door de lucht. 

Het is precies in deze periode dat mensen met een overgevoeligheid hiervoor weer last krijgen van hooikoorts doordat zij de pollen inademen.

 

Onderschatten van de klachten

Een jaarlijks terugkomend probleem dat veelal onderschat wordt. Soms wordt er wat laks gereageerd en soms worden mensen zelfs voor aanstellers gezien.

Dit is zeer zeker niet eerlijk en verre van de realiteit, want stel je nu eens voor dat je eindelijk kunt gaan genieten van het prachtige lente en zomerweer en dan krijg je de volgende klachten:

Rode en tranende ogen, continu een loopneus en veelvuldig niezen. Huidproblemen waardoor je steeds jeuk hebt en soms een branderig gevoel op de huid. Continu hoofdpijn, benauwdheid en zelfs je nachtrust wordt erdoor verstoord. Dit zijn maar een paar voorkomende klachten.

Hooikoorts en pollenradars als ondersteuning

Je kunt je dus voorstellen dat dit echt niet fijn is en aanstellen heeft hier zeker niks mee te maken! Er zijn hooikoortsradars en pollenradars die je allerlei tips geven hoe hiermee om te gaan. Ik ben die lijst eens afgegaan en schrik er eigenlijk ook van!

Dit zijn enkele adviezen die gegeven worden op hooikoortsradar.nl:

Hou de berichtgeving over hoeveel en welke pollen in de lucht zitten in de gaten.

Hou het verloop van je hooikoorts bij met het logboekje in de pollennieuws-apps.

Leer de bomen en planten herkennen die jouw klachten veroorzaken (katjes, grasaren).

Koop speciale horren die stuifmeel tegenhouden, zodat ramen en deuren niet gesloten moeten blijven in lente en zomer.

Vakantieplannen: aan zee en in de bergen zijn de pollenconcentraties vaak lager, dan elders

Neem een douche voordat je naar bed gaat. Je wast dan het pollen uit je haren weg voor het slapen gaan.

Ga wandelen als het net heeft geregend, dan is de lucht schoner dan voor de regen.

Hou huisdieren die ook buiten komen schoon: stuifmeel van de planten waar ze langs gelopen. zijn, blijft in hun vacht hangen.

Als je gevoelig bent voor graspollen, wandel dan bij voorkeur niet door weilanden en graslanden waar grassen staan te bloeien. Vraag iemand anders om het gras te maaien; doe dat zo vaak dat de grassen niet in bloei komen.

Als je gevoelig bent voor pollen van bepaalde straatbomen, gebruik dan in die tijd de auto of de bus om je te verplaatsen in plaats van de fiets of te voet te gaan.

Veel stofzuigen in huis met een stofzuiger die goede filters heeft.

Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. Als je het huis wil luchten, doe dat dan vroeg in de ochtend, maar voorkom dat het in huis tocht: door de luchttrek kan er gemakkelijk pollen mee het huis in komen.

Zeelucht bevat weinig pollen, een dagje strand kan klachten verlichten.

 

Hypnose kan hierbij goed helpen.

Goede tips die gegeven worden door verscheidene websites, dat zeker…maar wat als ik je nu vertel dat dit anders kan. Dat hypnose hierbij kan helpen en dat deze lijst hierboven dan de prullenbak in mag! Dat de heftige klachten die je ervaart voorbij kunnen zijn en jij gewoon alles kan doen wat je wilt, het hele jaar door!

Een allergie is hoe vreemd het ook klinkt echt een gedrag. Wat er namelijk gebeurd is dat het immuunsysteem zich herhaaldelijk vergist omdat het onbewuste een patroon blijft herhalen. Een patroon die ergens ooit is ontstaan.

Precies, het onbewuste en dus hiermee wil ik duidelijk maken dat wanneer ik zeg gedrag dat dit niet gaat over dat jij dit bewust en opzettelijk doet!

Zoals ik al aangaf, het is ergens ontstaan, en hoe klein of groot de situatie is geweest, dat doet er niet eens echt toe. De bedoeling is om deze vergissing weer recht te zetten zodat je niet meer allergisch reageert. En dat is precies wat we doen door middel van hypnose!

Wat houd dit in?

Dat jij vrij kunt doen wat je wilt, wanneer je dit wilt zonder steeds al die radars in de gaten te moeten houden, zonder bepaalde reizen niet meer te kunnen ondernemen. Jij bepaalt dan ineens wat je doet en hoe, en niet meer de seizoenen!

Hoe gaaf is dat!

Pin It on Pinterest