+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Het leek allemaal zo makkelijk! Ik zag het om mij heen gebeuren, in een paar uurtjes waren mensen ineens van het roken af! Waauuu hoe geweldig is hypnotherapie, wat kun je er toch veel mee!

Tijdens mijn coaching met Edwin Selij leerde ik zoveel, maar vooral waar mijn krachten en talenten liggen. Wat mijn passie is en hoe ik mijn ding in mijn leven kan doen en happy zijn!

Intensieve samenwerking zorgde ervoor dat ik een hele eigen werkwijze ging ontwikkelen, en zelfs een compleet nieuwe methode ontwikkelde, De Viridi!

De Viridi is mijn basis geworden om mensen echt van allerlei klachten, belemmeringen en problemen te kunnen afhelpen.

En natuurlijk moest ik van mijzelf absoluut ook een mooie methode met De Viridi kunnen creëren om mensen van het rookgedrag af te helpen.

Onderzoek

Zeker wel mijzelf verdiept in alles, van A tot Z. Wat is roken? Waarom roken mensen? Hoe was dat vroeger? Waar komt het eigenlijk vandaan? Wat is de ontwikkeling hierin geweest in de loop der jaren?

En nog zoveel meer….

Niet te vergeten dat ik ook een roker was, al ruim 30 jaar. Ik ging natuurlijk ook onderzoeken hoe dit bij mij was gegaan. En waarom zoveel pogingen bij mij mislukt waren?

Ik zag wel dat tijdens mijn zwangerschappen dit geen enkel probleem was en ik stopte, zeker wel moeilijk, maar dat maakte niet uit. Maar toch, nadat de borstvoeding-tijd voorbij was, kon ik het toch weer niet laten!

Wat was het toch dat ik mijzelf weer steeds opnieuw afhankelijk stelde van dat roken? Zoveel pogingen in de loop der jaren en niks lukte…

Ik begreep er weinig van, wat ik wel begreep is dat ik er vanaf wilde, roken was iets waar ik mij zelfs voor schaamde vaak, ik wilde het gewoon niet meer.

Teleurstelling dat ik mijn kids zo vaak had verteld dat mama nu echt gestopt was en ze hierin weer moest teleurstellen.

Teleurstelling in mijzelf omdat ik die knop niet kon omdraaien, omdat ik mijzelf altijd weer afhankelijk stelde van iets dat juist zo slecht voor mij was!

Hoe kan het dat terwijl je dondersgoed weet wat je wilt en zo ook dat het gewoon niet een goede keuze is die je maakt door te roken, dat je het toch blijft doen?

 

Verdriet en paniek

Toch, op het moment dat ik het erover had met een collega, die mij erbij zou gaan helpen met een sessie om te stoppen, voelde ik de tranen komen en voor ik het wist was ik aan het huilen en voelde ik echt paniek!

Wat moest ik dan straks als ik niet meer kon roken?

Het sloeg helemaal nergens op en het enige dat er gebeurde is dat ik er super boos om werd, vooral boos op mijzelf dan!

In overleg, zijn we dit stukje stapje voor stapje aan gaan pakken. Veel gesprekken en eigenlijk hebben wij een soort werkoverleg gevoerd. Het was gewoon belangrijk om te gaan begrijpen wat er speelde, want hypnotherapie is niet een toverstokje in je handen houden en abracadabra, alles is opgelost.

De cliënt moet ten eerste wel die verandering willen maken, het besluit moet er wel zijn en mijn verdriet en paniek maakte het niet wat je noemt erg toegankelijk om geholpen te worden om van het roken af te komen!

Ik was het zo zat, ik wilde niet die moeder zijn die altijd aan het roken was, ik wilde mijn huis weer fris laten ruiken, ik wilde geen afhankelijkheid voelen. Ik wilde vrij zijn van het roken!

Zodoende ontwikkelde De Viridi-Methode zich steeds meer en meer tot wat het nu uiteindelijk is geworden!

Het klopt inderdaad dat de meeste cliënten er binnen 1 sessie vanaf zijn, helemaal klaar en happy en rookvrij de deur bij mij uitstappen. En gelukkig heb ik dit veelvuldig mogen ervaren.

Maar dan zijn er ook cliënten die, net als ik, een absoluut enorme wil en wilskracht hebben om te stoppen, maar zich doodongelukkig voelen bij elke dag dat ze niet roken.

Doodongelukkig omdat er nog een onderliggende reden is, waardoor het onbewuste het blijft winnen van het bewuste.

Ik realiseerde mij heel goed dat mijn bewuste, het doodgewoon niet kon winnen van mijn onbewuste.

Onbewuste versus bewuste

We denken dat we het meeste doen met ons bewuste, maar dat is zeker niet het geval. Er is meer dan genoeg onderzoek naar gedaan en om het even heel simpel te houden, je mag ervan uitgaan dat het bewuste 5% is en ons onbewuste 95%.

Volgens Ab Dijksterhuis, hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, is het zelfs maar 0,004% wat je bewuste betreft. Maar laten we het simpel houden…

Nee, van die 95%, daar ging mijn bewuste het zeker niet van winnen! Mijn onbewuste, daar moest mee gewerkt gaan worden, want dat is wat wij doen met hypnose, maar nu niet alleen om een ander gedrag te krijgen wat betreft roken, maar ook erachter zien te komen waar dit gedrag was ontstaan en waarom?

Dit bleek voor mij de oplossing te zijn, het was een echt eureka moment, niet alleen voor mijn transformatie voor wat betreft het roken maar zo ook voor de verder ontwikkeling van deze methode.

Het waarom kon meteen aangepakt worden en toen dit getransformeerd was bleef alleen nog over om het gedrag te transformeren!

Niet iedereen wil stoppen met roken en wie ben ik om er iets over te zeggen? Ik vind het zulke nonsens dat ik een ander moet vertellen wat die wel of niet moet doen. Het is niet mijn plek.

Maar voor degenen die er echt helemaal klaar mee zijn, en er echt vanaf willen is dit inderdaad een geweldige manier!

Voor mij werd duidelijk waarom het roken zo belangrijk voor mij was, het vervulde voor mij echt iets wezenlijk belangrijk, iets wat ik absoluut nodig had, alleen het ging op de verkeerde manier, want om alles te vervullen wat ik nodig heb, had ik geen sigaret nodig.

Een enorme stuk begrip in mijn bewuste. Een nieuw beeld, een nieuw gedrag, een nieuw besef in mijn onbewuste.

Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik nu zonder paniek, zonder tranen, zonder een gevoel van enorm verlies mijzelf rookvrij mag bestempelen.

Transformatie

Denk je dan nooit meer aan roken als je De Viridi-Methode hebt ervaren?

Zeker wel! Het onbewuste heeft ook de tijd nodig om de nodige veranderingen te maken. Maar alsnog ben je na 1 sessie inderdaad een niet roker, gestopt met roken! De gedachte mag er misschien zijn, maar de behoefte is verdwenen!

Je bent rookvrij vanaf dat moment, en met alle nazorg en extra´s die deze methode te bieden heeft, blijf je rookvrij!

Vooralsnog, moet je dit wel willen. Zoals ik al zei, hypnotherapie is geen toverkunstje, er is geen toverstafje en willen stoppen met roken voor een ander, of omdat anderen vinden dat je dit moet gaan doen, dat gaat niet werken.

Maar wil je dit echt? Het maakt echt niet uit welke weg je eerder hebt gevolgd, het maakt echt niet uit welke of hoeveel pogingen er allemaal niet gelukt zijn….met De Viridi-Methode ben je succesvol en mag ook jij rookvrij door het leven!

Ik ben zo dolgelukkig dat de reden voor mijn afhankelijkheid mij duidelijk is geworden en hiermee ook de transformatie heeft kunnen plaatsvinden die nodig was.

Mijn vervullingen in mijn leven gaan nu steeds meer op gezonde wijze, op een serene wijze. Zo voel ik mij tegenwoordig, steeds meer en meer….

Ik ben absoluut helemaal heppiedeppie!

Pin It on Pinterest