+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl
ERVARINGSDESKUNDIGE "Coach & herstelwerker"
LUA GALEGA – ERVARINGSDESKUNDIGE

Passie voor begrip en groei

Mijn persoonlijke ervaringen en professionele expertise als kinderpsycholoog en (kinder)hypnotherapeut combineer ik om anderen te ondersteunen bij hun eigen groeiproces. Door mijn eigen ervaringen te delen en een empathische benadering te bieden, streef ik ernaar begrip, hoop en positieve verandering te bevorderen bij degenen die ik ondersteun. Mijn doel is om een veilige ruimte te creëren waarin mensen zich gehoord en begrepen voelen, terwijl ik hen begeleid naar persoonlijke groei en veerkracht. 

 

mijn symbolische herstelverhaal

De feniks

De feniks is een mythische vogel uit verschillende oude culturen, zoals de Egyptische, Griekse, Chinese en Arabische mythologie. Het staat symbool voor vernieuwing, transformatie en wedergeboorte, en vertegenwoordigt hoop, moed en veerkracht. De feniks is een indrukwekkende vogel met felgekleurde veren, een krachtige gestalte en stralende ogen. Het bijzondere aan de feniks is haar vermogen tot zelfvernieuwing. Ze kan zichzelf verbranden en uit haar eigen as herrijzen, sterker en mooier dan ooit tevoren. Dit symboliseert de oneindige cyclus van het leven en de mogelijkheid voor groei en nieuwe kansen. De feniks inspireert mensen om veerkrachtig te zijn, moed te tonen in moeilijke tijden en te geloven in hun vermogen om opnieuw op te staan na tegenslagen. Lees meer… 

wat is een ervaringsdeskundige?

Een ervaringsdeskundige is iemand die persoonlijke ervaring heeft met een specifieke situatie, uitdaging of gezondheidsprobleem. Ze hebben zelf ervaren wat het is om met een bepaalde aandoening of moeilijkheid te leven, en ze gebruiken hun eigen ervaringen om anderen te helpen. Tevens de benodigde opleiding gevolgd heeft om verantwoord en effectief te kunnen werken als ervaringsdeskundige. Met alle ervaring en opgedane kennis is er ruimte voor die bijzondere verbinding die nodig is voor herstel.

een persoonlijke reis naar begrip en groei!

Ik heb altijd een passie gehad voor het helpen van anderen. Als kinderpsycholoog en (kinder)hypnotherapeut begeleid ik kinderen en hun families bij het overwinnen van uitdagingen en het ontwikkelen van veerkracht. Maar ik ontdekte dat er nog iets was dat ik wilde toevoegen aan mijn groei in mijn vakgebied: ervaringsdeskundigheid.

Het was geen impulsieve beslissing om ervaringsdeskundige te worden naast mijn werk. Het was het resultaat van mijn eigen persoonlijke pad naar begrip en groei. Mijn eigen ervaringen hebben mij gevormd, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Ik heb mijn eigen angsten, worstelingen en overwinningen gekend. Ik weet hoe het is om te vechten tegen innerlijke demonen en te zoeken naar hoop en verlichting. Deze ervaringen hebben mijn begrip verdiept en mijn empathisch vermogen vergroot.

Als ervaringsdeskundige geloof ik sterk in de kracht van begrip en empathie. Door mijn eigen ervaringen te delen, laat ik anderen zien dat ze niet alleen zijn in hun reis. Ik creëer een veilige ruimte waarin mensen zich gehoord en begrepen voelen. Mijn eigen worstelingen hebben me geleerd hoe belangrijk het is om iemand te hebben die naar je luistert zonder oordeel, iemand die begrijpt wat je doormaakt.

Mijn rol als ervaringsdeskundige gaat verder dan begrip bieden. Het is van enorm belang om anderen te begeleiden en ondersteunen bij hun eigen reis naar zelfredzaamheid. Ik geloof dat empowerment en zelfredzaamheid cruciale doelen zijn als ervaringsdeskundige. Het gaat er niet om mensen te vertellen wat ze moeten doen, maar juist om hen aan te moedigen hun eigen kracht te ontdekken en hun eigen keuzes te maken.

Door mijn expertise als kinderpsycholoog en (kinder)hypnotherapeut te combineren met mijn ervaringsdeskundigheid, kan ik een unieke benadering bieden aan degenen die ik ondersteun. Ik sla een brug tussen professionele kennis en persoonlijke ervaringen. Ik begrijp niet alleen de theorie, maar ook de realiteit van het leven met bepaalde uitdagingen. Dit stelt me in staat om op een dieper niveau verbinding te maken en effectieve ondersteuning te bieden.

Het pad naar groei en veerkracht is geen rechte lijn. Het is een kronkelend pad met hobbels en bochten. Als ervaringsdeskundige kan ik anderen begeleiden op dit pad, hen helpen om hun eigen veerkracht te ontdekken en positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

Door hen aan te moedigen hun eigen kracht te omarmen, ondersteun ik hen bij het ontwikkelen van zelfredzaamheid. Ik geloof dat ware groei komt wanneer mensen in staat zijn om hun eigen pad te vinden en hun volledige potentieel te benutten.

i

ME, MYSELF AND I...

De Feniks; mijn symbolische herstelverhaal

De Feniks; mijn symbolische herstelverhaal

De feniks is een mythische vogel uit verschillende oude culturen, zoals de Egyptische, Griekse, Chinese en Arabische mythologie. Het staat symbool voor vernieuwing, transformatie en wedergeboorte, en vertegenwoordigt hoop, moed en veerkracht. De feniks is een...

Ik heb stress!

Ik heb stress!

Stress wordt steeds vaker gezien als een feit, een ding, een aandoening die er is, maar stress is doodgewoon iets wat wij als mensen zelf creëren. Er is ook zeker niks natuurlijks aan, het zit niet in ons systeem, we dragen echt geen stress-bacterie of iets...

Pin It on Pinterest