+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Ik moet mijzelf veranderen. Ik moet met mijzelf aan de slag.

Ik hoor dit zo vaak!

Herken jij deze zinnen of vergelijkbare zinnen ook bij anderen of misschien bij jezelf? De laatste tijd in de praktijk zijn het vooral de kinderen die steeds meer hiermee komen.

Zij zijn niet goed genoeg, zij doen het niet goed genoeg, zij moeten veranderen en zij worden er doodongelukkig van!

En logisch ook, absoluut terecht want waar komt die bizarre reden vandaan dat wij aan onszelf moeten werken om te veranderen?

Geen wonder dat er zoveel mensen zijn die zich onzeker voelen, die het gevoel hebben niet vooruit te kunnen komen, die zich er uiteindelijk maar bij neerleggen.

Maar dan ook nog eens met de woorden: Ik kan mijzelf gewoon niet veranderen, ik ben gewoon zoals ik ben dus het zal allemaal zo blijven zoals het nu is…

Wat als je nu eens stopt met tegen jezelf dat jij moet veranderen, maar ook te zeggen tegen anderen en al helemaal ook tegen onze kinderen!

Dat wat nodig verandert moet worden is de kijk die jij hebt op bepaalde dingen. Jouw perceptie is wat ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld angsten hebt, of allerlei onzekerheden.

Jij hoeft diegene die jij bent niet te gaan veranderen om van een paniekaanval af te komen, of je angst om auto te rijden op de snelweg, of jouw angst om een spreekbeurt te houden op school, of juist een groep toespreken of een presentatie houden binnen je werkomgeving.

Stop met wijzen naar de ander maar zeer zeker ook naar jezelf! Dit is niet de weg die je moet bewandelen. Je verandert de wijze waarop je ergens naar kijkt, zo maak je korte metten met jouw probleem, maar in het proces laat je wel die mooie persoon, die absoluut perfect is en in je schuilt, helemaal in tact!

Pin It on Pinterest