+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl

Je hebt van die momenten dat je dingen meemaakt in je leven, die dingen waar je helemaal niet happy van wordt. Je dit wilt stoppen maar gewoonweg niet weet hoe?

Ik heb het afgelopen half jaar heel wat van die momenten gehad, wetende dat het niet goed was dat ik iets moest veranderen maar niet weten hoe.

Of eigenlijk wel weten hoe maar niet doorzetten. Omdat ik een ander niet wilde kwetsen, dacht ik…maar dat was helemaal niet de waarheid.

De reden waarom ik situaties maar door liet gaan is omdat ik mijzelf weer eens onderaan de ladder zette. Ik besloot om mijzelf minder belangrijk te vinden en dus was het resultaat dat ik ook minder belangrijk werd gevonden.

Dan heb ik zeker wel van die momenten dat het even goed zeer doet, de pijn is er echt wel even maar ik besef dan wel dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk en dat ik degene ben die inderdaad de dingen moet veranderen en niet maar afwachten en hopen dat een ander dit doet of dat de situaties dan ineens gaan veranderen.

Wijze lessen die ik meemaak, die jij mee maakt, die we eigenlijk allemaal wel eens meemaken.

Ook in mijn praktijk ben ik steeds meer bezig met mijn cliënten zich bewust te laten worden van dat zij ten alle tijden eigenaarschap moeten nemen over hun leven.

Zeker kan ik je heel goed helpen met de nodige transformatie maken die nodig is voor je, maar erna ligt het wel weer bij jou!

Het is niet dat ik een groot toverboek heb liggen, ik haal daar een mooie toverspreuk uit en dan is het klaar. Ten alle tijden moet jij de keuzes maken.

Maar heb je eigenlijk altijd wel een keus?

Absoluut, er is altijd een keus, zelfs de keus wanneer een situatie niet te veranderen is meteen, om er dan voor te kiezen er anders naar te kijken, je anders erin te willen voelen.

Eigenaarschap is alles wat mij betreft. Het bepaalt hoe jij in je leven wilt staan en hoe jij je wilt voelen.

Ik heb ook weer eigenaarschap genomen over mijn stukje. En of het dan voor een ander wel of niet goed is, dat is aan de ander…die heeft namelijk ook eigenaarschap over zijn of haar leven.

Neem het heft in handen, laat niet de ander of anderen bepalen wie jij wilt zijn, of erger nog, wie jij bent.

En ja, dat dus…, wees gewoon super lief voor jezelf!

Pin It on Pinterest