+31(0) 61930 86 96 info@luagalega.nl
Hoe aanwezig ben je in het moment? Ben je nu hier of denk je aan wat had kunnen zijn of wat zou kunnen gaan zijn?

Vele levens worden vergeten geleefd te worden doordat je niet in het moment bent. Zorgen over morgen nemen misschien over, of de deadlines die je jezelf gesteld hebt en de onzekerheid of die wel gehaald zullen gaan worden!

Je denkt misschien aan de boodschappen die over drie weken voor dat feestje gekocht moeten worden en wanneer het zover is, de spanning of het wel gezellig zal worden? Zal er voldoende gehaald zijn voor alle genodigden? Zal iedereen het wel naar zijn zin hebben?

Het plannen van je vakantie en dan jezelf kwijtraken in de planning, zenuwen om de reis, angst of het hotel en de gekozen bestemming wel goed zullen zijn. En wanneer je er eindelijk bent in gedachten de dagen al aftellen dat je vakantie weer afgelopen is.

Je kind gaat bijna naar school, nog een paar maanden en je ziet al helemaal voor je hoe dit kan gaan. Zelfstandigheid, leren lezen en leren schrijven! Hoe lang zal het duren dat hij of zij dat zal kunnen? Zullen de cijfers goed genoeg zijn? Zal het allemaal goed verlopen?

Je bent tot over je horen verliefd toch maak je je zorgen of de relatie goed zal lopen. Zal je ooit trouwen? Zal je samen kinderen krijgen? Hoe zal je toekomst er met elkaar uit gaan zien? Zal je in deze relatie dezelfde problemen ervaren als in je laatste?

Ongetwijfeld zijn er heel veel voorbeelden die jij zelf kunt bedenken die jou al vertellen dat je niet in het moment bent!
Wanneer je bezig bent met wat er gebeurd is en wat er allemaal nog gaat komen gaat het leven eigenlijk compleet aan je voorbij. Want daar waar je moet zijn, in het nu, bestaat dan niet eens meer.

Terwijl je bezig bent met het plannen van je feestje vergeet je te genieten van de reden waarom je dat feestje ook al weer houd. En op het feest zelf vergeet je te genieten van de mensen die je met een bewuste reden hebt uitgenodigd.

Na een jaar hard werken ben je eindelijk op de plek van bestemming, jouw vakantie waar je zo aan toe bent en in plaats van hiervan intens te gaan genieten wordt je al verdrietig over het feit dat je na twee weken weer moet gaan werken!

Wanneer je bezig bent met bedenken hoe de toekomst van je kind op school zal verlopen vergeet je te genieten van die paar schare momenten dat jouw kind nog bij jou thuis is zonder de enorme invloed dat naar schoolgaan met zich meebrengt.

Tijdens het vergelijken van je huidige relatie en je vorige, vergeet je waarom je ook al weer verliefd bent geworden. Met je gedachten al gaan invullen hoe jullie toekomst eruit gaat zien kan dromen zijn wat heerlijk is, maar alleen maar bezig zijn of het echt allemaal zal gaan gebeuren mis je de magische momenten die je mag ervaren wanneer je liefde nog pril is en het avontuur van elkaar leren kennen gaat aan je voorbij!

Kies ervoor om in het moment te zijn en te blijven, doe dit bewust. Wanneer jij in een gesprek zit met iemand, luister ernaar en ga niet al in je hoofd aan de slag met wat jouw antwoord zal zijn.

Wanneer je aan het strand bent met je kind die in het zand speelt, wees dan niet al in gedachten hoe het zal zijn wanneer die kan zwemmen maar geniet van de zandtaartjes die je samen aan het maken bent en neem dat moment compleet in je op!

Wanneer je gezamenlijk aan tafel aan het eten bent, geniet van elkaar en je maaltijd. Ga niet in gedachten naar wie straks de tafel af moet ruimen en de afwas gaat doen. Verdwijn niet in het al bedenken wat de maaltijd van de volgende dag zal zijn.

Wees je bewust van waar je bent en met wie je bent. Niet met waar je bent geweest en de vele vragen waar je zal gaan zijn.

Dit moment, het nu zal nooit meer zijn. Dit is je leven. Niet wat gisteren was en zeker niet wat morgen zal zijn. Je zult zien dat wanneer je dit bewust gaat doen je de rust gaat voelen waar je zo vaak naar verlangt. Een vredig gevoel want je beseft dat het verleden is geweest en de zorgen van morgen niet bestaan.

Voel dat er geen andere plek is om te zijn dan in het nu, voel dat dit de enige plek is waar geen zorgen en angsten kunnen bestaan.

Liefs, Lua

 

Pin It on Pinterest